En av de äldsta och mest erkända leverantörerna inom fästelement i Skandinavien har valt RELEX lösningar för att effektivera sin leveranskedja

Arvid Nilsson har länge lagt tyngdpunkten på att stärka sitt kundfokus, och för att nå målet behövdes också processerna i leveranskedjan effektiveras. För att bättre kunna möta kundens behov, sökte Arvid Nilsson efter en lösningsleverantör som kunde ge dem en kraftfull lösning med en stark grund för att utveckla processerna i leveranskedjans planering.

“Arvid

Arvid Nilsson är en av de äldsta och mest erkända leverantörerna inom fästelement i Skandinavien. Deras sortiment består av ett imponerande utbud av bland annat skruv, blindnit, bult, mutter, bricka samt byggbeslag för användning inom både den tunga industrin och byggbranschen. Företaget ville ha en effektiv och säker lösning för att prognostisera efterfrågan och fastställa inköpsmängder med fokus på att öka nivån på kundservicen och alltid ha rätt varor i lager. Efter att ha utvärderat flera lösningsleverantörer valde Arvid Nilsson tillslut att samarbeta med RELEX Solutions. Med RELEX förväntar sig Arvid Nilsson få ett utmärkt systemstöd för centrallagrets varupåfyllning.

Bolaget valde RELEX på grund av de starka referenserna och den breda erfarenheten inom branschen. ”Vi behövde en effektiv och säker lösning för att hantera våra inköpsprocesser och sökte efter en lösningsleverantör som förstod våra behov och de utmaningar vi stod inför,” säger Annika Folkesson, VD på Arvid Nilsson. ”RELEX kunde förse oss med exakt de möjligheter vi behövde i en lösning och har bred erfarenhet från liknande samarbeten inom branschen.”

Med hjälp av RELEX vill Arvid Nilsson minska lagernivåerna samtidigt som de vill förbättra lageromsättningen och effektivera processerna för inköp och varupåfyllning. Lösningen kommer att fungera som ett kraftfullt verktyg och ger företaget bättre insyn i sin verksamhet, sin prestation och sitt resultat. I slutändan betyder det att Arvid Nilsson kan öka kundfokuset ytterligare och snabbare reagera på kundens behov.

“Vi ser fram emot att jobba med RELEX,” säger Folkesson. ”De förser oss inte bara med ett system utan en heltäckande lösning. De är engagerade i samarbetet och vi är säkra på att vi tillsammans kommer att kunna nå fina resultat då systemet tas i bruk senare i år. Vi förväntar oss en lösning som stöder vårt huvudsakliga mål – att skapa mervärde för våra kunder.”

RELEX kommer att integreras med Arvid Nilssons SAP-inköpssystem under 2017.

“Att arbeta med Arvid Nilssons erfarna team har varit ett nöje,” säger Mikael Wiklund, Försäljningschef på RELEX Solutions. ”Företaget firar sina hundra år under 2018 och vi är otroligt stolta över att kunna stöda dem i deras fortsatta resa genom att förse dem med teknologi som ger dem full kontroll över processerna för prognostisering och varupåfyllning.”

Om Arvid Nilsson

Arvid Nilsson är en av de äldsta och mest erkända leverantörerna inom fästelement i Skandinavien. Efter närmare hundra år i branschen har Arvid Nilsson en gedigen erfarenhet när det gäller både tung industri och byggbranschen. Deras produkter finns till försäljning hos ett stort antal återförsäljare i Sverige, Norge och Danmark.

More information: www.arvidnilsson.com