FTZ erstatter sitt utdaterte system for en mer effektiv forsyningskjede, bedre prosesstøtte, og fremfor alt, for å sikre høy tilgjengelighet i hele organisasjonen.

FTZ, Danmarks ledende distributør av reservedeler på bilindustrimarkedet styrker sin vareforsyning og forsyningskjedeplanlegging med RELEX Solutions for å for å øke tilgjengeligheten i sine 51 filialer.

FTZ håndterer mer enn 300 000 forskjellige reservedeler og forsyner mer enn 11 000 kunder i Danmark, inkludert sine egne franchiseverksteder AutoMester, Din Bilpartner og CarPeople. Selskapet ønsket å oppgradere sin vareforsyning- og planleggingsprosess for å øke forsyningskjedens effektivitet, samt møte kundeetterspørsel.

I utgangspunktet ønsket FTZ en mer effektiv beholdningshåndtering for å sikre at alle deler var tilgjengelige uten å binde unødvendig kapital i overflødige lagerverdier. Selskapet ønsket også å minske sine bestillinger for å redusere antall forsendelser og følgende kostnader.

«Vi så behovet for å erstatte vårt utdaterte system med et system som ville gi oss bedre prosesstøtte, en mer effektiv forsyningskjede, og fremfor alt, sikre høy tilgjengelighet,» sier Christian Heimer, Visepresident, Logistikk, IT og Innkjøp i FTZ.

Etter en nøye utvelgelsesprosess der flere kjente systemleverandører ble vurdert, valgte FTZ RELEX’ ledende løsning for vareforsyning. Systemets bruk av in-memory computing gjør det mulig å behandle store mengder data raskt, noe som betyr at brukerne hele tiden kan følge med på beholdning, salg og etterspørsel i sanntid. RELEX benytter også intelligente algoritmer og maskinlæring for å sikre at alle etterspørselsprognoser optimeres automatisk.

Prosjektet startet i desember 2018 med sikte på å ha systemet i full drift ved utgangen av sommeren 2019.

«Vi er glade for å samarbeide med FTZ og ser frem til at de kan dra nytte av bedre lageromsetning og høyere tilgjengelighet, samtidig som deres høye servicegrad opprettholdes,» sier Søren Christensen, Country Manager i RELEX Solutions Danmark. «Vi er kun fornøyde når våre kunder er fornøyde, og vi er sikre på at dette blir tilfellet også med FTZ. Å optimere en forsyningskjede med hundretusener unike produkter på tvers av flere lokasjoner er akkurat den type utfordringer vi liker.»

Om FTZ
Med en kundebase på over 11 000 verksteder er FTZ bilindustriens ledende reservedeldistributør i Danmark. I tillegg til egne franchisekonsepter driver FTZ rundt 920 franchiseverksteder under kjente varemerker som AutoMester, Din Bilpartner og CarPeople. FTZ har mer enn 1 100 ansatte fordelt på 51 filialer.

For mer informasjon: www.ftz.dk