Ruotsalainen puutarha-alan ja eläinkaupan vähittäisketju Granngården tehostaa myymälöiden ja keskusvaraston täydennystä RELEXin avulla.

Granngårdenilla oli käytössään pitkälti automatisoitu toimitusketju jo ennen kuin he ottivat yhteyttä RELEXiin. Järjestelmä ei kuitenkaan pystynyt tukemaan yritystä tulevaisuuden kehitystavoitteiden saavuttamisessa. Vaikka Granngården oli vuosien saatossa automatisoinut toimitusketjun yksittäisiä osia, toiminnassa oli vielä keskeisiä osa-alueita, joihin käytettiin turhan paljon manuaalista työaikaa.

”RELEXin toimitusketjun ratkaisun avulla pystymme nyt ennustamaan tarkemmin ja tekemään parempia tilausehdotuksia. Saavutamme myös korkeamman automaatioasteen sekä jatkuvan kysynnän tuotteille että kausi- ja kampanjatuotteiden tavaravirroille. Ratkaisun tarjoamat mahdollisuudet säästävät lisäksi paljon työaikaamme,” kertoo Granngårdenin toimitusketjujohtaja Henrik Larsson.

”RELEXin toimitusketjun ratkaisun avulla pystymme nyt ennustamaan tarkemmin ja tekemään parempia tilausehdotuksia.”

Yhteistyön ensimmäinen askel otettiin, kun RELEX integroitiin Granngårdenin olemassa olevaan toiminnanohjausjärjestelmään, Movexiin. Näin mahdollistettiin uuden toimitusketjujärjestelmän nopea käyttöönotto. Kun Granngården pian ottaa käyttöönsä uuden toiminnanohjausjärjestelmän, Dynamics AX:n, integrointiliitännät siirtyvät mukana myös uuteen järjestelmään. Näin toiminnanohjausjärjestelmän vaihtaminenkin on tehokkaampaa ja kokonaistyömäärä vähenee.

”RELEX pystyi osoittamaan meille ostojen ja täydennysten automaattisen järjestelmän kustannustehokkuuden jo ennen uuden toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoa,” kertoo Dag Widell, Granngårdenin IT-johtaja.

RELEXin toimitusketjunhallintajärjestelmän käyttö on Granngårdenissa täydessä vauhdissa. ”Jo projektin määrittelyvaiheessa huomasimme, että RELEXläiset todella tuntevat tuotteensa läpikotaisin. He ymmärsivät myös meidän liiketoimintaamme. RELEX on antanut meille paljon ehdotuksia työtapojemme tehostamiseen, ja auttanut meitä myös sellaisten kysymysten kanssa, jotka eivät suoraan ole sidoksissa RELEXin järjestelmään tai sen toimintoihin,” kertoo Gina Hedqvist, Granngårdenin toimitusketjujen projektijohtaja.

”Jo projektin määrittelyvaiheessa huomasimme, että RELEXläiset todella tuntevat tuotteensa läpikotaisin. He ymmärsivät myös meidän liiketoimintaamme.”

RELEXin perustajajäsen ja Skandinavian toimintojen johtaja, Johanna Småros hehkuttaa Granngårdenin tiimiä. ”Granngårdenlaisten kanssa on todella hienoa työskennellä. He ovat avoimia uusille ideoille ja haasteille. Työskentelemme yhdessä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.”