Läs PDF

RELEX Solutions, Europas snabbast växande utvecklare av SCM-lösningar, erbjuder nu sitt system till grossister och detaljhandlare i Sydafrika genom ett partnerskap med Argility.

Argility är den ledande IT-leverantören av tjänster och lösningar i Sydafrika och kommer att hjälpa RELEX nå ut till nya kunder på den snabbt växande Sydafrikanska marknaden. Argility, som är baserad i Johannesburg, är välkända bland detaljhandlare i Sydafrika. De har genom sitt breda kontaktnätverk lyckats etablera sig som en stark samarbetspartner i landet, bland annat genom samarbeten med flera väletablerade företag som OK Furniture Group och Foschini Group. Argility delar RELEX kundfokuserade värderingar, vilket ligger som grund för samarbetet.

RELEX fick sin första Sydafrikanska kund, takealot.com, redan tidigare i år. takealot.com är Sydafrikas ledande e-handlare och använder RELEX system för lageroptimering, varupåfyllning och efterfrågeprognostisering.

Argility är övertygade om att RELEX snabba frammarsch i Europa och samarbetet med takealot.com kommer att sporra nya kunder i Sydafrika att också se över sin efterfrågeprognostisering och varupåfyllning. Med hjälp av RELEX lösning som bygger på banbrytande, extremt kraftfull minnesbaserad beräkningsteknologi, kommer de att kunna revolutionera sin leveranskedja.

“RELEX lösning kommer att revolutionera efterfrågeprognostisering och varupåfyllning”

“RELEX lösning kommer att revolutionera efterfrågeprognostisering och varupåfyllning,” säger Paul Swartz, Divisional Executive på Argility. ”Lösningen är flexibel, snabb att implementera och tack vare SaaS-modellen, risk fri. Sydafrikanska detaljhandlare kommer bli väldigt imponerade, speciellt då marknaden visar stort potential och RELEX system redan nu har en bra lokal referens.”

RELEX firar sitt 10 års jubileum i januari 2016 och sysselsätter över 120 personer på kontoren i Stockholm, Oslo, Köpenhamn, London, Wiesbaden samt huvudkontoret i Helsingfors. Företaget har redan etablerat sig som den ledande utvecklaren av SCM-lösningar i Nordeuropa.

“Tillsammans med Argility, är vi säkra på att vi skall kunna etablera oss som det ledande företaget på en av de mest intressanta marknaderna i världen,” säger Mikko Kärkkäinen, VD för RELEX koncernen. ”Sydafrikanska företag expanderar snabbt och vill använda den senaste teknologin för att hjälpa dem hantera den snabba tillväxten och därmed pressen som läggs på leveranskedjan. Vi har en lösning som utvecklas med dem och gör det möjligt för dem att konkurrera på den globala marknaden.”