Kuluneen vuoden aikana RELEX on tehnyt tiivistä yhteistyötä Ahold Delhaize USA:n omistamien ruokakauppaketjujen Hannafordin ja Food Lionin kanssa pilotissa, jonka tavoitteena on ollut parantaa ketjujen tuoretuotteiden kysynnän ennusteita ja täydentämistä. Vuodesta 2019 alkaen yhteistyö laajenee Ahold Delhaize USA:n palveluyhtiön Retail Business Services (myöhemmin RBS) kanssa tehdyn uuden sopimuksen myötä. Sopimuksen tarkoituksena on tarjota yhtiölle kokonaisvaltainen ratkaisu, joka tukee kaikkia Ahold Delhaize USA:n omistamia ruokakauppaketjuja.

Yhteistyö RBS:n kanssa takaa sen, että Yhdysvaltojen itärannikon suurimman ruokakauppayhtiön asiakkaille on aina tarjolla tuoreimmat tuotteet, olivatpa ne sitten ostettu kaupan hyllyiltä, noudettu kaupasta valmiina toimituksena tai tilattu suoraan kotiovelle. RELEXin ratkaisu mahdollistaa läpinäkyvän toimitusketjun, mikä tukee yhtiön strategista panostusta ensiluokkaiseen monikanavaiseen asiakaspalveluun.

RBS päätti laajentaa RELEXin käytön sen jokaiseen ruokakauppaketjuun menestyksekkään pilottiprojektin seurauksena. Yhtiön omistamilla ketjuilla on yhteensä yli 2100 myymälää ja 12 keskusvarastoa. Yhdessä ne hallinnoivat Yhdysvaltojen itärannikon merkittävimpiä toimitusketjutoimintoja. Yhtiön perinnejärjestelmien korvaaminen yhdellä kokonaisvaltaisella ratkaisulla vaatiikin huomattavasti aikaa ja resursseja. Pilottiprojektin näyttöjen perusteella RBS voi kuitenkin edetä luottaen RELEXin kykyihin tuottaa tuloksia.

RELEXin ratkaisu auttaa varmistamaan, että yhtiön ruokakaupat saavat kaiken hyödyn irti toimitusketjudatastaan. Yksi RELEXin ydinarvoista on tuottaa mitattavissa olevaa arvoa asiakkailleen. RELEXin Pohjois-Amerikan operatiivinen johtaja Tiina Kanninen alleviivaa, kuinka tärkeää RELEXille on pitää itseään tilivelvollisena. ”Luonnollisestikin keskitymme lukuihin –ennusteiden tarkkuuteen, saatavuuden parantamiseen ja optimaalisiin varastotasoihin”, hän sanoo. ”Mutta emme tietenkään saa unohtaa, että lopullinen päämäärä on tukea yhtiötä parantamaan asiakkaidensa ostokokemusta.”

”Tämän mullistavan ratkaisun avulla RBS antaa hallinnoimilleen ruokakauppaketjuille mahdollisuuden tarjota asiakkailleen tuoreimpia tuotteita missä ja milloin tahansa”, sanoo Chris Lewis, RBS:n EVP of Supply Chain. ”Ratkaisu tarjoaa myymälöille tarvittavaa joustavuutta sekä uudistaa yhtiön toimitusketjun täysin aikana, jolloin asiakkaiden odotukset muuttuvat jatkuvasti.”

”Olemme hyvin kiitollisia siitä luottamuksesta, jota meille on tämän yhteistyön aikana osoitettu”, toteaa Michael Falck, RELEXin Pohjois-Amerikan toimintojen johtaja. ”Odotamme myös innolla, että pääsemme näkemään ne tulokset, joita Ahold Delhaize USA ratkaisumme avulla saavuttaa.”

Lue koko Retail Business Servicesin lehdistötiedote täältä.