Europas snabbast växande utvecklare av system för styrning och planering av leveranskedjan öppnar sitt femte internationella kontor

RELEX, specialisten på lageroptimering och prognostisering av efterfrågan, har grundat ett dotterbolag med kontor i Oslo med syfte att vinna nya kunder för sin banbrytande teknologi.

Michael Falck, som var med och grundade RELEX år 2005 tillsammans med Mikko Kärkkäinen och Johanna Småros, kommer att leda det norska teamet. Detta visar hur stor vikt RELEX lägger på den norska marknaden.

“Vi kan redan visa på flera norska framgångshistorier”, säger Falck. ”Vi tror det finns enorm potential i att hjälpa norska företag att planera bättre, sälja mer och minska svinnet. Kontoret i Oslo är en logisk följd av vår ambition att verkligen engagera oss i våra kunders verksamhet och utgöra en flexibel partner; vi vill vara nära den lokala marknaden.”

Falck får sällskap av Fred Graham som kommer att ta rollen som Senior Advisor för den norska marknaden. Graham har omfattande meriter både från lokala och internationella verksamheter inom detaljhandel och supply chain. Han har samarbetat med ett flertal detaljhandelsföretag och producenter av dagligvaror, elektronik, apoteksvaror och varor för lantbruket.

“Jag har lärt känna RELEX som ett mycket smidigt och professionellt team med en imponerande meritlista. RELEX levererar affärsvärde till kunderna och håller både tidtabell och budget. Jag värderar det här tankesättet i en leverantör av mjukvarulösningar, och ser därför fram emot att vara en del av RELEX,” säger Graham. “RELEX software as a service (SaaS) modell är också mycket lockande då det möjliggör för kunden att nå affärsnytta snabbt och utan de risker som IT-projekt traditionellt medfört. Mitt mål är att se till att även norska företag uppfattar RELEX som det främsta alternativet för lösningar inom planering och styrning av leveranskedjan.”