Investeringen erkänner värdet av RELEXs vision om att förena detaljhandelns operativa kärnprocesser och stöder företagets engagemang för 100 % kundnöjdhet.

RELEX Solutions, som erbjuder integrerade lösningar för detaljhandelns planering inom områdena prognostisering, varupåfyllning, hyllutrymme och sortiment, samt personalplanering, har nyligen erhållit en andra omgång av finansiering från det globala riskkapitalbolaget Summit Partners för att stödja bolagets fortsatta tillväxt. RELEX grundare fortsätter att fungera inom ledande roller och är fortfarande majoritetsägare i företaget.

I september 2015 gjorde Summit Partners en första investering i RELEX för att stödja den globala expansionen. Under de senaste två åren har RELEX nästan tredubblat sina intäkter, gått in på den nordamerikanska marknaden och välkomnat över 90 nya kunder världen över, bland andra Rossmann, WHSmith, Morrisons, Coop Danmark och AO.com. Under samma period slutförde företaget förvärvet av Galleria RTS, en leverantör specialiserad på optimering av hyllutrymme och sortiment, och investerade även i Zenopt, en leverantör av avancerade lösningar för optimerad personalplanering. Alla dessa produkter kompletterar RELEXs befintliga lösningar och positionerar företaget för att kunna genomföra sin vision om att erbjuda integrerade lösningar för detaljhandelns planering som optimerar kärnverksamheten i detaljhandeln.

”Operativ excellens – inom handeln, försörjningskedjan och affärsverksamheten – krävs för att detaljhandlare ska kunna klara sig på den extremt konkurrenskraftiga marknaden idag”, säger Mikko Kärkkäinen, koncernchef för RELEX Solutions. ”Att förena de operativa kärnprocesserna gör det möjligt för detaljhandlare att verkligen nå upp till sin potential. Vi har till exempel sett att våra kunder minskar situationer av lagerbrist med upp till 80 % och sänker arbetskostnaderna i butikerna avsevärt genom att optimera planogram för att möjliggöra leveranser direkt till hyllorna vilket minimerar behovet av att lagra varor i butikslagret.”

”Vi är fortfarande imponerade av företagets fortsatta engagemang för kundernas framgång under den snabba tillväxtperioden,” säger Summit Partners Managing Director och RELEX styrelseledamot, Han Sikkens. ”RELEX Solutions ger snabb och mätbar avkastning på investeringen till kunder, och vi är glada över att fortsätta vårt partnerskap med Mikko och hans team för den nästa tillväxtfasen.”

”Vi är mycket glada över att Summit Partners utökat partnerskapet med oss,” säger Kärkkäinen. ”Tillsammans arbetar vi för att förverkliga vår gemensamma vision: att etablera RELEX som den självklara ledaren av systemlösningar för enhetlig planering inom detaljhandeln.”

Om Summit Partners
Summit Partners, grundat 1984, är ett riskkapitalbolag med fokus på tillväxtföretag som för tillfället investerar mer än 9,5 miljarder dollar i kapital eller fasta intäkter. Summit har investerat i mer än 440 företag inom teknologi- och hälsovårdsbranschen samt flera andra växande sektorer. Företagen som Summit investerat i har slutfört fler än 135 offentliga emissioner och fler än 150 företag har blivit uppköpta genom strategiska fusioner och försäljningar. Bland företag som Summit finansierar finns flera noterbara teknologiföretag, bland annat Avast, Belkin, Flow Traders, Hyperion Solutions, Infor, McAfee, NetWitness, Postini, RiskIQ, SafeBoot, Sybari Software, Uber och WebEx. Summit investerar i företag runt om i världen och har kontor i Nordamerika och Europa.

Mer information: http://www.summitpartners.com