RELEX Solutions, ledande systemleverantör av integrerade lösningar för detaljhandelns planering, offentliggjorde idag att TCV har gjort en minoritetsinvestering på 175 miljoner euro i företaget. TCV är ett av världens största investmentbolag med inriktning på privata och publika tillväxtföretag inom teknologiindustrin, och har tidigare stöttat industriledande företag som Airbnb, Facebook, Netflix, Splunk, Spotify, WorldRemit och Zillow.

RELEX erbjuder en end-to-end lösning för detaljhandelns planering, som gör det möjligt för företag att förbättra sin konkurrenskraft genom noggrann prognostisering och varupåfyllning, lokala sortiment, lönsamt användande av butiksutrymme och optimerad personalplanering. RELEX har uppnått en konstant årlig tillväxt på 50 procent, och har lockat ledande företag över hela världen, så som Coop Denmark, Franprix, ICA Sverige, MediaMarkt, Mio, Rossmann och WHSmith.

RELEX kommer att använda finansieringen för att fortsätta driva sin framgångsrika tillväxt. Företagets tre grundare, Mikko Kärkkäinen, Johanna Småros och Michael Falck, ser den ytterligare finansieringen som ett medel för att uppfylla deras vision om att förändra detaljhandelns planering. Grundarna kommer att fortsätta i sina seniora ledarroller, förbli betydande aktieägare och fortsätta att sätta strategin och riktningen för företaget. RELEXs befintliga investerare Summit Partners kommer att behålla en ägarandel i företaget och fortsätter att ha en plats i RELEX styrelse.

”Utvecklingen av detaljhandelns och leveranskedjans planering har hållits tillbaka av organisatoriska silos och begränsningar i hur teknologi integreras,” kommenterar RELEXs VD, Mikko Kärkkäinen. ”Vår vision är att förändra hur detaljhandeln arbetar genom att driva en mer effektiv och integrerad planeringsprocess. Vi är redan på god väg och nu kommer vi att öka takten genom att trappa upp våra ambitioner inom produktutveckling, anställa fler tekniska talanger och investera ytterligare i utvecklingen av vår organisation, samt förbättra våra möjligheter inom detaljhandelsspecifik maskininlärning och AI som kompletterar vår plattform för databehandling.”

John Doran, General Partner på TCV, säger ”Vi söker företag som är redo att växa till att dominera inom sina sektorer på den globala marknaden. Vi är imponerade över RELEXs moderna, otroligt flexibla och moln-baserade mjukvarulösning, samt deras exceptionella databehandling. RELEX har väldigt hög kundnöjdhet, med kunder som drar nytta av mindre lager, minskat svinn, förbättrad tillgänglighet, effektivare varuhantering och mindre tid spenderad på orderläggning. Vi håller med grundarnas vision för RELEX och ser fram emot att stötta ledningsgruppen.”

”Med sin kraftfulla produkt och ett starkt fokus på att leverera värde till sina kunder, har RELEX byggt upp en betydande kundbas över flera detaljhandelssegment och geografiska områden. Vi är glada över att fortsätta vårt partnerskap med RELEX och att välkomna TCV,” tillägger Han Sikkens, Managing Director på Summit Partners.

Om TCV
TCV, som grundades 1995, investerar i privata och publika tillväxtföretag inom teknologiindustrin. Sedan starten har TCV investerat över 10 miljarder dollar i ledande teknologiföretag och hjälpt guida VD:ar genom fler än 115 börsnoteringar och strategiska förvärv. TCV har bland annat investerat i Airbnb, Altiris, AxiomSL, Believe, Dollar Shave Club, EmbanetCompass, EtQ, ExactTarget, Expedia, Facebook, Fandango, GoDaddy, HomeAway, LinkedIn, Netflix, OSIsoft, Rent the Runway, Sitecore, Splunk, Sportradar, Spotify, TourRadar, Varsity Tutors, WorldRemit och Zillow. TCVs huvudkontor ligger i Menlo Park i Kalifornien, med kontor i New York och London.

Mer information: www.tcv.com