Kodintekniikan johtaviin erikoisliikkeisiin kuuluva Expert ASA Oy on ottanut RELEXin täydennysjärjestelmän käyttöön omistuksessaan olevien 34 myymälän valikoiman täydennykseen. Expert ASA Oy on osa maailman suurinta kodintekniikan ostoyhteenliittymää Expert Internationalia.

Expert ryhtyi yhteistyöhön RELEXin kanssa vähentääkseen myymälätäydennyksen työmäärää ja pystyäkseen entistä paremmin hallitsemaan koko ketjun varastotasoja ja varmistaakseen tuotteiden saatavuuden asiakkailleen. Kodintekniikassa erityishaasteena ovat tuotteiden lyhyet elinkaaret ja kysynnän voimakas sesonkisuus ja kampanjavetoisuus. Lisäksi tuoteryhmien välillä on suuria eroja ohjauksessa, joten täydennystyökaluilta vaaditaan joustavuutta ja helppokäyttöisyyttä.

Tällä hetkellä RELEXin täydennysjärjestelmällä ohjataan myymälätäydennystä keskusvaraston kautta kulkeville tuotteille. Aiemmin tuotepäälliköt valvoivat yhdessä myymälähenkilöstön kanssa, että myymälöissä on valikoimassa olevia tuotteita riittävästi tarjolla. ”RELEXin automaatin huolehtiessa myymälätäydennyksestä tuotepäälliköt ehtivät entistä enemmän keskittyä asiakkaitamme kiinnostavien uutuustuotteiden metsästämiseen ja myyntikampanjoiden suunnitteluun”, kertoo kodinkoneiden ostopäällikkö Juha-Mikko Saviluoto.

Kodintekniikassa mainoskampanjoilla on suuri merkitys, ja kun mainokset on aamulehden mukana jaettu koteihin, täytyy myös alennustuotteiden löytyä myymälöiden hyllyistä. Kampanjatäydennykseen kaivattiin Expertillä aiempaa parempia työkaluja. ”Teimme ennen paljon käsityötä myymäläsiirtojen kanssa ennen jokaista viikkokampanjaa. Käsipelillä kaikkien myymälöiden läpikäyntiin tuhrautui älyttömästi aikaa. Nyt riittää, kun RELEXissä syöttää tavoitesaldot, niin parilla napin painalluksella keskusvarastolla alkaa tapahtua”, toteaa viihde-elektroniikan tuotepäällikkö Lauri Räsänen.

RELEXin käyttöönotto Expertillä on sujunut ripeästi.  ”Käyttöönottoprojekti on sujunut RELEXin kanssa mutkattomassa yhteistyössä. Järjestelmä saatiin käyttövalmiiksi muutamassa viikossa, ja pienimpiinkin käyttöönoton haasteisiin on RELEXillä tartuttu tarmokkaasti. Kaikki päivitystarpeet ja muut muutokset on saatu hoidettua miltei poikkeuksetta saman päivän aikana”, kertoo tietohallintopäällikkö Jarkko Lehtismäki.

Jatkossa Expertillä tullaan laajentamaan RELEXin käyttöä myös keskusvaraston ostojen suunnitteluun ja täydennystilauksiin.