Läs PDF

Felleskjøpet Agri har tecknat avtal med RELEX för implementering av RELEX lösning för prognostisering av kampanjer och lageroptimering i samarbete med Infor Norge

Felleskjøpet Agri AS är den ledande leverantören av utrustning, varor och tjänster till det norska lantbruket. Deras detaljhandelsverksamhet består av cirka 100 butiker som betjänar jordbrukare och konsumenter. Gruppen har en omsättning på NOK 11,9 miljarder, 2 500 anställda och 44 000 ägare.

Felleskjøpet har inlett en omfattande omstrukturering av sitt IT-system och kommer under en period på tre år att implementera Infor M3 -affärssystemet i alla verksamhetsområden. Som en del av implementeringen kommer RELEX att leverera sin lösning för kampanjstyrning till Felleskjøpet, vilket inkluderar kampanjanalyser, planering och prognostisering samt lagerallokering inför kampanjer.

VD:n Einar Broch på Infor Norge berömmer samarbetet: ”RELEX lösning för planering i detaljhandeln är ett utmärkt komplement till Infor M3. Genom vårt samarbete lyckades vi skapa ett utmärkt paket för detaljhandlare som överträffar det som stora konkurrenter som t.ex. SAP, IFS och Microsoft kan erbjuda.”

Christen Rehn, IT-direktör för Felleskjøpet Agri, kommenterar företagets val av M3 och utvalda tilläggslösningar: “Det var viktigt för oss att välja en leverantör som skulle kunna leverera en fullständig lösning som i högsta möjliga grad baseras på standardlösningar inom vår industri”.

Michael Falck, VD för RELEX Norge AS, kommenterar kontraktet: ”Vi har redan kunder som är marknadsledande inom detaljhandeln med lantbruksprodukter i andra nordiska länder. Vi är måna om att ta denna erfarenhet till Felleskjøpet och hjälpa dem öka effektiviteten i sin leveranskedja.”