Lageroptimering

”När ska jag beställa” och ”hur mycket ska jag beställa?” – Dessa är grundläggande frågor för alla som jobbar med lagerstyrning. RELEX löser detta genom att erbjuda ett kraftfullt lagerstyrningssystem med intuitiva verktyg baserade på avancerade datamodeller. Som ett resultat, ser våra kunder typiskt en 30 % minskning i lagernivån samtidigt som de behåller en 99 % eller högre tillgänglighet.

Effektivera med hjälp av automation

Det finns formler för att beräkna säkerhetslager, ställa in beställningspunkter, beräkna de mest ekonomiska beställningskvantiteterna och många andra uppgifter. Regler är användbara, men samma regler fungerar inte alltid för olika produkter. Ibland fungerar de inte ens för samma produkt på olika platser.

Dessutom förändras efterfrågan över tid, i enlighet med säsonger och trender, vilket betyder att styrparametrarna regelbundet måste uppdateras. När du hanterar ett stort antal produkter, många lager eller butiker och frekventa förändringar i efterfrågan, är det både riskabelt och extremt arbetsdrygt att underhålla styrparametrarna manuellt.

RELEX lösning för lageroptimering ger dig ett lagerstyrningssystem som låter dig automatisera processerna genom att automatiskt göra statistiska test i bakgrunden för att se vilka modeller och parametrar som fungerar bäst för varje artikel-butik kombination.

Ha rätt styrparametrar

Att ha rätt styrparametrar är nyckeln till att få ut det mesta av våra lösningar för automatisk varupåfyllning och prognostisering.

Med RELEX kan du:

  • Kontinuerligt uppdatera dina varustyrningsparametrar automatiskt för varje produkt och butik eller lager
  • Identifiera produkter och situationer som kräver extra uppmärksamhet med hjälp av våra funktioner för avvikelsehantering – oftast redan före de materialiserats
  • Det är enkelt att utforma och ta i bruk regler för att hantera enskilda produkter, grupper av produkter eller olika situationer som du själv definierar
  • Lägga in regler som styr produktlanseringar eller automatiskt bromsar in beställandet mot slutet av säsongen

Case Vianor

Vianor är en global däcktillverkare och nordens ledande däckkedja med 800 butiker i 20 länder. Totalt har kedjan 2 500 anställda genom både egna däckverkstäder och franchisingverkstäder.

Resultat

30%

minskat genomsnittligt lagervärde under säsongerna

7%

Jämförbar omsättningstillväxt

 

  • Förbättrad tillgänglighet inom alla varugrupper
  • Order- och leveransvolymerna har ökat, vilket har resulterat i minskade fraktkostnader
  • Optimerad distribution av lager för att möta efterfrågan och undvika lagerbrist
  • Ökat utrymme i lagret har gjort det möjligt för Vianor att erbjuda nya däckhotellstjänster

Läs hela caset

Några av våra KUNDER SOM styr sina lager med RELEX:

Är du intresserad av att ytterliga optimera dina lager?

Det är smidigt att jobba med oss och du uppnår mätbara resultat inom ett par månader. Tveka inte att ringa oss på +46 (0) 763 24 51 14 för att diskutera mer. Vi visar dig gärna hur RELEX kan föra din lageroptimering till nya nivåer.
Boka en demo


Läs mer om implementering