Matias Käkelä

“Kuvailisin RELEXiä ammattimaiseksi mutta epäviralliseksi. Voit kysyä mitä tahansa keneltä vain. Jos haluat kehittyä henkilökohtaisesti ja ammatillisesti et voisi toivoa parempaa!”

Matias Käkelä, Senior Software Developer, RELEX

Taustaa

Matias Käkelä, 35, aloitti RELEXillä loppuvuonna 2010. Hän toimii Senior Software Developerina tuotekehitystiimissä. Helsingistä kotoisin oleva Matias suoritti tietojen käsittelyn maisterin tutkinnon Helsingin yliopistolla sivuaineenaan tilastotiede ja johtaminen.

Ensimmäisen ohjelmistokehitystyöpaikkansa hän sai ollessaan opintojensa kandidaattivaiheessa yrityksestä, joka teki verkkosivujen ja -kauppojen suunnittelua pienille asiakkaille.

Työskennellessään DoDreamsilla, helsinkiläisessä pelialan yrityksessä, Matias kuuli RELEXistä. Itseasiassa, hän kuuli RELEXistä ollessaan hississä Las Vegasissa! Hän oli road tripillä Yhdysvalloissa Ilkka Niinivaaran kanssa, joka oli jo aloittanut RELEXillä. Matias haki avointa paikkaa, ja ensimmäisen haastattelunsa ja ohjelmointitestinsä jälkeen hänelle tarjottiin töitä marraskuussa 2010.

”Kaikki mitä kuulin RELEXistä oli positiivista”, Matias sanoo. ”RELEXillä oli selvästi huolellisesti suunniteltu työnkulku ja määritellyt prosessit. Verrattuna aiempiin työpaikkoihimme, joissa Ilkka ja minä olimme työskennelleet, tämä viehätti uutuudellaan. RELEXillä oli myös yrityksen sponsoroimia urheilutapahtumia, mahdollisuus valita omat työkalut ja joustavat työtunnit. Ja päinvastoin kuin niin moni tech-startup, RELEXin liiketoiminta on vakaata ja tuottavaa. Tällainen työpaikan varmuus on mahtava asia.”

Jatkuvaa oppimista

Matias vietti ensimmäiset vuotensa RELEXillä keskittyen asiakasprojekteihin integroiden RELEX-järjestelmiä ja asiakkaiden ERP-järjestelmiä, kunnes hänet rekrytoitiin tuotekehitystiimiin. Kuten kollegansakin, Matias tekee koodausta ja virheenkorjausta, mutta myös uusien rekrytointien koulutusta.

”Kuvailisin RELEXiä ammattimaiseksi mutta epäviralliseksi”, Matias sanoo. ”Sillä tarkoitan, että ihmiset todella keskittyvät asiakkaan auttamiseen ja suhtautuvat työhönsä vakavasti. Luottamus on korkealla tasolla, mutta samalla jäykkää hierarkiaa ei ole. Tottakai meillä on toimitusjohtaja, CFO ja niin edelleen, mutta he kaikki ovat kollegoja eivätkä pelottavia tai etäisiä johtohenkilöitä. Voit kysyä mitä tahansa keneltä vain; täällä ei ole rajoja.”

Matias pitää RELEXin joustavuudesta, joka mahdollistaa sen, että hän voi päättää milloin ja missä työskentelee. ”On tärkeintä, että työt tehdään sekä inhimillisesti että aikataulussa”, hän sanoo. Hän nauttii myös sosiaalisesta työympäristöstä; työkavereilla on erilaisia taustoja. Matias pitää siitä tunteesta, että hänen työllään on tärkeä merkitys tehden yrityksistä tehokkaampia ja vähemmän hukkaavia. Hän arvostaa myös jatkuvaa oppimista talon sisällä.

”RELEXillä työskentely on jatkuvaa oppimista, joten uskon, että olen alkanut hyväksyä sen, että vaikka luulee tietävänsä jotain, ei tiedäkään. RELEXillä on todella fiksujen ja ystävällisten työkavereiden ympäröimänä. Työympäristö on todella innostava!”

Mitkä ovat Matiaksen neuvot RELEXille hakevalle? ”On mahtavaa saada uutta porukkaa mukaan”, hän sanoo. ”Jos haluat kehittyä henkilökohtaisesti ja ammatillisesti et voisi toivoa parempaa. Bonuksena meillä on jopa oma brewing-klubi!”

Keitä olemme?

RELEX on ensimmäinen yritys, joka hyödyntää toimitusketjun hallinnan ohjelmistoissa muistinvaraista laskentaa.

Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen järjestelmä tarjoaa tuloksia yli 100 kertaa nopeammin kuin perinteiset ratkaisut. RELEX tuo vähittäiskauppiaiden, tukkureiden ja valmistajien toimitusketjun hallintaan täysin uudenlaista tehokkuutta ja ketteryyttä.

RELEXin perusti vuonna 2005 ryhmä Aalto-yliopiston johtavia logistiikkatutkijoita. Yritys on alan nopeimmin kasvavia toimijoita Euroopassa, ja työllistää yli 100 henkeä Lontoon, Tukholman, Norjan ja Wiesbadenin toimistoissa sekä Helsingin pääkonttorissa.

Oletko sinä seuraava RELEXläinen?

Tällä hetkellä etsimme: