Norjalainen kauppaketju Spar Kjøp on valinnut RELEXin ratkaisun myymälöidensä ja keskusvarastonsa tavaravirtojen ohjaukseen ja optimointiin.

50-vuotisjuhlavuottaan viettävä Spar Kjøp palvelee asiakkaitaan monikanavamallilla, joka koostuu valtakunnallisesta myymäläverkostosta sekä posti- ja verkkomyynnistä. Tuotevalikoima on laaja, sisältäen niin vaatteita, kosmetiikkaa kuin sisustus- ja puutarhatuotteitakin.

Spar Kjøp oli jo aikaisemmin automatisoinut myymälätäydennyksensä hyödyntämällä toiminnanohjausjärjestelmä Dynamics AX:n min-max tilauslogiikkaa. ”Ohjausparametrien manuaalinen säätäminen kymmenille kaupoille ja tuhansille tuotteille osoittautui mahdottomaksi, etenkin kun kysyntä vaihtelee sekä kausittain että alueellisesti” Spar Kjøpin tietohallintojohtaja Terje Nymark Olsen kertoo. ”Hyllysaatavuuden ja varaston kiertonopeuden parantamiseksi tarvitsimme järjestelmän, joka mahdollistaisi optimaalisten ennustemallien ja ohjausparametrien ylläpitämisen jatkuvasti ja automaattisesti, tuote- ja myymäläkohtaisesti” hän jatkaa.

Johanna Småros, RELEXin Skandinavian toiminnasta vastaava johtaja, ei peittele innostustaan: ”Tämä on mahtava mahdollisuus. Sopimus Spar Kjøpin kanssa on tärkeä virstanpylväs RELEXille ja vahvistaa entisestään asemaamme Norjassa. Vielä tärkeämpänä pidän kuitenkin sitä, että Spar Kjøpin liiketoiminnassa on monia mielenkiintoisia ja tärkeitä haasteita – laaja valikoima, kysynnältään hyvin erilaiset tuoteryhmät, suuri osuus kausivalikoimaa sekä monikanavamalli – jotka tarjoavat meille loistavan mahdollisuuden osoittaa kuinka joustava ja mukautettava ennuste- ja täydennysratkaisumme todella on.”

Määrittely- ja integraatiotöiden on määrä valmistua Q3 2012 loppuun mennessä. Pilottivaiheen jälkeen järjestelmän käyttöä laajennetaan samassa tahdissa Spar Kjøpin uuden myymäläjärjestelmän käyttöönoton kanssa.