Om RELEX

RELEX Solutions är Europas snabbast växande utvecklare av integrerade lösningar för detaljhandelns och leveranskedjans planering.

Enastående prestanda, otroliga resultat

RELEX grundades år 2005 med visionen om att kombinera forskning och teknologi för att lösa de mest komplexa utmaningarna inom prognostisering, lageroptimering och automatisk varupåfyllning. RELEX system genomför avancerade kalkyler över 100 gånger snabbare än traditionella system. Detta i kombination med systemets unika konfigurationsmöjligheter levererar en helt ny nivå av prestanda och flexibilitet i detaljhandelns och leveranskedjans planering.

I och med förvärvet av Galleria RTS år 2016, utvidgade RELEX sitt systemutbud betydligt genom att också inkludera högklassiga lösningar för automatisk optimering och planering av kategorier, sortiment och hyllutrymme.

Kunder runt om i världen använder RELEX system för att uppnå lägre lagernivåer, högre lönsamhet, ökad tillgänglighet, mindre svinn och inkurans samt en ökad servicegrad. Bland kunderna finns flera världsledande detaljhandlare och tillverkare som AO, Coop Danmark, PARKnSHOP, Rossmann, Safeway, och Unilever.

RELEX Solutions sysselsätter närmare 300 personer på kontoren i Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Tyskland, Italien, Frankrike, USA samt på huvudkontoret i Helsingfors.

En överblick av RELEX:

Kontor: Sverige, Finland, Norge, Danmark, Italien, Frankrike, Tyskland, Storbritannien och USA
Partner: i Spanien och Sydafrika
Dotterbolag: Galleria RTS (sedan 2016)
Medarbetare: ca. 300
Grundat: 2005

Akademisk forskning möter den senaste teknologin

Vårt team har en gedigen akademisk bakgrund inom planering och styrning av leveranskedjan. Ända sedan RELEX grundades har vi byggt på våra kunskaper genom att arbeta med ledande företag i ett tiotal länder. Dessa samarbeten har gett insikter som implementerats i vår lösning, och nu finns den även till ditt förfogande.
Möt vår ledning