Pierce, den ledande e-handelskedjan med flera välkända och respekterade varumärken inom motocross, motorcyklar och snöskotrar, har valt RELEX för att utveckla leveranskedjans styrning. Pierce kommer att ta i bruk RELEX för sina e-handelsbutiker 24MX, XLMOTO och Sledstore.

Det svenska e-handelsbolaget Pierce, som driver 35 e-handelsbutiker runtom i Europa, har valt RELEX som stöd för sin europeiska expansion. E-handelsspecialisten vill öka tillgängligheten av produkterna, minska svinnet och dessutom spara tid hos personalen som arbetar med leveranskedjan. Utöver det här vill Pierce förbättra hanteringen av prognoser och sortimentet, vilket betyder en fullskalig utveckling av verksamheten för leveranskedjans planering och styrning.

Pierce, som grundades år 2009, öppnade sin första e-handelsbutik utanför Sverige redan år 2011. Företaget har lokal närvaro i 16 europeiska länder genom sina 35 olika nätbutiker. Tillväxtplanen är ambitiös, efter att ha omsatt 342 miljoner kronor år 2015 satsar företagets grundare Stefan Rönn och Daniel Petersen på att nå en omsättning på en miljard år 2019.

RELEX kommer att spela en viktig roll i bolagets strategi. Förut använde Pierce en egenutvecklad lösning i samband med deras affärssystem. På grund av lösningens begränsade kapacitet för leveranskedjans styrning, uppstod det ibland ineffektivitet, överlager och problem med tillgängligheten. Eftersom Pierce expanderat mycket snabbt enda sedan företaget lanserades, var e-handlaren i behov av ett mer avancerat system för leveranskedjans planering.

pierce-logo-and-brands

”Våra gamla egenutvecklade lösningar fungerade bra till en början då vårt sortiment var mindre och verksamheten huvudsakligen var i Skandinavien,” säger Ion Ciorici, Supply Chain Director på Pierce. ”I takt med vår enorma tillväxt och produktutbudets expansion insåg vi ändå att våra egenutvecklade lösningar inte kunde stöda vår rörlighet och den långsiktiga planeringen. Omständigheterna gjorde att behovet av att implementera en mer flexibel och kraftfull lösning ökade. När ett nytt system för planeringen av leveranskedjan skulle implementeras, ville vi ha både en utmärkt lösning för prognostisering som kan anpassas för att bäst återspegla Pierce försäljning, samt en framtidssäker teknologi som kan växa med oss.”

Samarbetet med RELEX förväntas ge Pierce den insyn och kontroll över både varorna och leveranskedjan som behövs för att lyckas med planen om ytterligare expansion och tillväxt.

“Pierce driver en mycket innovativ e-handelsverksamhet och är en av Sveriges mest framgångsrika e-handelsbolag genom deras varumärken 24MX, XLMOTO och Sledstore,” säger Mikael Wiklund, Försäljningschef på RELEX Solutions. ”Det är en fantastik möjlighet för oss att stödja deras snabba tillväxt på så många olika marknader, alla med sina egna särdrag och utmaningar.”

RELEX har bred erfarenhet av att jobba tillsammans med detaljhandlare inom e-handeln och omnikanal på flera olika marknader som resulterat i noggranna prognoser, effektiv styrning av lager och gett en klar helhetsinsyn i leveranskedjan.

“Vi gjorde verkligen vår hemläxa då vi letade efter det rätta systemet för leveranskedjans planering som skulle kunna föra oss framåt då vi fortsätter vår expansion runtomkring Europa,” säger Mattias Nahlin, Head of Business Development på Pierce. ”Vi gillar RELEX. Vi gillar deras team, deras attityd och teknologi samt de resultat som de uppnått med sina kunder. Vi ser fram emot att se samma förbättringar hos oss.”

Om Pierce

Pierce är ett ledande e-handelsbolag med några av de mest välkända och respekterade detaljhandelsvarumärken inom motorcykel- och snöskoterindustrin. Bolaget grundades år 2009 och har sedan dess expanderat sitt produktutbud och sin lokala närvaro på 16 Europeiska marknader. Pierce är en ledande e-handlare inom segmenten för Motocross (24MX), Motorcykel (XLMOTO) och Snöskoter (Sledstore).

Mer information: www.pierce-ecom.com