Prognostisering

RELEX lösning för prognostisering har hjälpt våra kunder minska sina lager med upp till 30 % samtidigt som hylltillgängligheten ökar och försäljningen maximeras medan restlagret minimeras. Vårt optimeringssystem kör statistiska test baserad på historisk data för att automatiskt välja den bästa prognosmodellen för varje artikel-butik kombination.

Bra prognoser är grunden till försäljningsframgång

Prognoskvaliteten har en direkt inverkan på servicenivån mot kunderna samt på företagets lönsamhet. Bra prognostiser är en viktig del av kvalitativ säljplanering, och skapar en stark grund för lönsam försäljning.

RELEX erbjuder noggranna och flexibla prognoser

Noggranna efterfrågeprognoser baserar sig på hårda data av hög kvalitet, och ger en kristallklar analys av framtida säsonger, kampanjer och produktlanseringar, på önskad nivå. Dessutom frigörs arbetstid, vilket gör att cheferna kan använda sin tid på butiker, kollegor, kampanjer och kunder – vilket är precis som det ska vara.

Med RELEX lösningar kan du:

  • Använda en rad prognosmodeller som kan anpassas och tas i bruk på det sätt som ger det bästa resultatet i just din verksamhet
  • Köra statistiska test baserade på historiska data för att automatiskt välja den bästa prognosmodellen för varje artikel-butik kombination
  • Prognostisera och analysera basefterfrågan och andra faktorer, såsom säsonger, väder och kampanjer, separat
  • Utnyttja integrerade prognoser för komplexa leveranskedjor i flera led
  • Hantera kort- och långsiktiga prognoser i systemet upp till 2 år framåt

Case Booths

Booths är Storbritanniens ledande regionala livsmedelskedja. Företaget utmärker sig genom att erbjuda ett noggrant utvalt sortiment, hög kvalitet och kundservice.

Distributionslager: 3
Butiker: 29 butiker med 5 olika format avseende storlek och sortiment
Artiklar: 13 000-14 000
Omsättning: £ 280M p.a.

Resultat

Top 3

I hylltillgänglighet bland brittiska matbutiker enligt “The Grocer”

+10%

Mindre svinn på hela sortimentet

20 %

Mindre svinn för färska kylvaror

Läs hela caset

Några av våra kunder som använder RELEX lösning för prognostisering:

RELEX ger dig mätbara resultat på bara några månader

Det är smidigt att jobba med oss och du uppnår mätbara resultat inom bara några månader. Vill du öka lönsamheten i din verksamhet? Ring oss på +46 (0) 763 24 51 14 för att diskutera mer. Vi visar gärna vad RELEX kan göra för dig för att effektivera din prognostisering och efterfrågeplanering.
Boka en demo


Läs mer om implementering