Toimitusketjun hallinnan ratkaisut rauta- ja rakennuskaupoille

Rautakauppa-alan liiketoimintaympäristö vaatii järjestelmän, joka pystyy hallitsemaan valtavan määrän tuotekategorioita, kausivaihteluita sekä tavarantoimittajia. Tässä monimutkaisessa ympäristössä ratkaisumme todella erottuvat edukseen.

Hallitse tuotteita automaattisesti kategoriakohtaisilla säännöillä

Rautakaupoilla ja rakennusliikkeillä on usein valtava valikoima tuotteita ja runsaasti eri tuotekategorioita. Tuotteiden ainutlaatuisten ominaisuuksien huomioimiseksi ja tehokkaan luokittelun varmistamiseksi RELEX mahdollistaa:

  • Sopivan sääntöjoukon määrittämisen nopeasti ja helposti, jotta voit hallita eri tuotteita kunkin erityspiirteiden mukaisesti
  • Rutiinitehtävien automatisoinnin vapauttaaksesi aikaa liiketoiminnan kehittämiselle ja kasvattamiselle

RELEX hallitsee kausivaihtelut

Kausiluonteisten tuotteiden valikoima on tärkeää saada hyllyille juuri oikeaan aikaan. Lisäksi varaston pitää näiden tuotteiden osalta olla myyty kauden loppuun mennessä. Jopa kestosuosikkien myynti voi vaihdella vuoden aikana todella paljon.

RELEX mahdollistaa:

  • Kausiluonteisten tuotteiden tarkat kysyntäennusteet, jotka on automaattisesti optimoitu jokaiselle tuotteelle erikseen
  • Tuotejaon tarkan ja tehokkaan kontrollin, jonka avulla varmistetaan hyvä kausimyynti ja minimoidaan ei-toivotut jäännösvarastot

RELEX optimoi tilauserät ja toimituskuormat

Yhteistyö satojen tavarantoimittajien kanssa asettaa omat haasteensa. Tilausten pitää täyttää tiettyjä ehtoja, jotta saisit parhaimman hinnan. Kuljetuskustannusten minimoimiseksi, kuorma-autojen konttien on oltava mahdollisimman täynnä. RELEXin järjestelmä auttaa sinua pitämään kulut matalina optimoimalla tilauserät ja toimituskuormat.

Case Onninen

RELEXin järjestelmä ohjaa LVIS-tukkuri Onnisen varastotäydennystä. Onninen tarjoaa kattavaa materiaalipalvelua urakoitsijoille, teollisuudelle, julkisille organisaatioille ja teknisten tuotteiden jälleenmyyjille. Onninen on vuodesta 1913 toiminut perheyhtiö, jonka liikevaihto 2013 oli 1,5 miljardia euroa, ja se työllistää Suomen, Ruotsin, Norjan, Puolan, Venäjän ja Baltian toiminnoissaan yhteensä 2900 henkilöä.

Tulokset

25 %

Varaston kierto parantunut

6%

Myynti kasvanut

2pp

Tuotteiden saatavuus parantunut

 

  • Varaston arvo on laskenut miljoonia euroja
  • Ostajien rutiinityön määrä on vähentynyt merkittävästi

Lue koko case-esimerkki

Muutamia asiakkaitamme

RELEX tuottaa mitattavia tuloksia jo muutamassa kuukaudessa

Olemme auttaneet monenlaisia yrityksiä selviytymään kaupan ja toimitusketjun hallinnan haasteista. Mitä monimutkaisempi ympäristö, sitä suuremmat ovat RELEXin tuomat hyödyt. Jos haluat parantaa yrityksesi kannattavuutta nopeasti, soita meille numeroon +358 (0)40 563 1205, niin kerromme mielellämme lisää. Voit myös klikata alla olevia linkkejä ottaaksesi meihin yhteyttä, tai tutustuaksesi lähemmin ratkaisumme käyttöönottoprosessiin.