Stockmann förnyar sin planering och styrning av leveranskedjan genom att utöka användningen av RELEX lagerstyrningssystem. RELEX kommer att förbättra planeringen och optimeringen av varupåfyllningen för varugrupperna mode, hem och kosmetika. Målet är att systemet skall täcka Stockmanns hela sortiment i alla de finska varuhusen under 2017.

RELEX och Stockmann har samarbetat framgångsrikt under flera år. Varuhuskedjan har sedan förut använt RELEX-systemet för varupåfyllning av dagligvaror i de finska varuhusens livsmedelsbutiker som finns i anslutning till varje varuhus. Projektet för Stockmanns Delikatess fick sin början år 2011 och systemet togs i bruk år 2012. Med hjälp av RELEX har kedjan uppnått fantastiska resultat: matsvinnet har minskat avsevärt samtidigt som tillgängligheten uppgått till närmare 99 %. Utöver det här har även det manuella arbetet minskat.

Målet för samarbetet är nöjdare kunder

År 2017 kommer användningen av RELEX utökas så att systemet täcker hela sortimentet i Stockmanns varuhus. Stockmann kommer nu att ta i bruk RELEX för kedjans detaljhandelsvaror, mode, hem och kosmetikaprodukter. I projektets första fas fokuserar man på att stegvis utöka användningen av RELEX för varugrupperna hem och kläder.

Stockmann har höga förväntningar på projektet. Varuhuskedjan har ett brett sortiment och att hantera all data för varupåfyllningen manuellt är tidskrävande. Målet med RELEX är att förbättra varornas tillgänglighet och minska på det manuella arbetet.

”Vi tror att användningen av RELEX inom också non-food segmenten kommer ge oss betydande fördelar i ökad tillgänglighet och förbättrad lageromsättning,” säger Björn Höglund, ansvarig för utvecklingen av leveranskedjan på Stockmann. ”Också i detta projekt är fokuset huvudsakligen på att förbättra kundupplevelsen,” sammanfattar Höglund.

”Vi är väldigt glada över att fortsätta vårt långvariga samarbete med Stockmann. Vi ser att det finns mycket utvecklingspotential och vill också i fortsättningen vara Stockmanns samarbetspartner för att utveckla och stärka kundfokuset i deras verksamhet,” kommenterar Tuomo Pesonen, COO på RELEX Solutions.

Om Stockmann
Stockmann grundades år 1862 och är ett finländskt börsbolag med detaljhandelsverksamhet. Bolaget ägs av sina närmare 50 000 aktieägare och anställer kring 9 000 medarbetare. År 2015 omsatte koncernen 1 434,8 miljoner euro. Stockmann är verksam inom tre affärsområden: Lindex, Stockmann Retail och Real Estate.

Stockmann Retail erbjuder sina kunder aktuella modeupplevelser och inspirerande köpupplevelser i varuhusen och via nätbutiken stockmann.com. Vi vill erbjuda något nytt varje dag: vår vision är att vara våra kunders första inspirationskälla för ett moderna, urbant liv.

Mer information: www.stockmanngroup.com