Cloetta Fazerin strategisia tavoitteita tuotannon kehittämisessä on tehokkuuden lisääminen ja toiminnan yhtenäistäminen. Näiden tavoitteiden toteuttamiseksi Cloetta Fazer on käynnistänyt konsernitason projektin myynnin ennustamisen kehittämiseksi. Projekti tähtää Cloetta Fazerin toimitusvarmuuden varmistamiseen ja nostamiseen etenkin uutuus- ja kampanjatuotteiden osalta parantuneen myynnin ennustamisen kautta.

RELEX otettiin mukaan projektiin yrityksen vahvan ennustamiseen liittyvän osaamisen ja päivittäistavarakaupan alan kokemuksen takia.

Taustaa:

Cloetta Fazer on Pohjoismaiden johtava suklaa- ja sokerimakeisyhtiö, jonka tärkeimmät markkina-alueet ovat Suomi, Ruotsi, Travel Trade, Norja, Puola, Tanska, Baltian maat ja Venäjä. Cloetta Fazerin tuotantolaitoksista kaksi sijaitsee Suomessa ja yksi Ruotsissa. Lisää tietoa yrityksestä löytyy osoitteesta: www.cloettafazer.fi.

Retail Logistics Excellence – RELEX on vähittäiskaupan toimitusketjun hallinnan kehittämiseen keskittynyt ohjelmistotuotteita ja asiantuntijapalveluita tarjoava yritys. RELEXin asiantuntijoilla on vankka kokemus niin ennusteprosessien kehittämisestä kuin laskennallisten ennustemallien soveltamisesta.