Tuotevalikoiman hallinta

RELEX tarjoaa valikoimahallintaan joustavia työkaluja. Niiden avulla on mahdollista luokitella vapaasti kunkin myymälän tuotevalikoima. Luokittelua voi tarvittaessa muuttaa ja yleisiin tuotevalikoimasääntöihin voi määrittää poikkeuksia.

Assortment Management

Oikea valikoima maksimoi myynnin

Tuotevalikoimalla on merkitystä. Myynnin tehokkuuden kannalta on elintärkeää, että liikkeessä on esillä asiakkaita houkutteleva, oikeista tuotteista koostuva tuotevalikoima. Myös sijainti ja ajoitus ovat elintärkeitä. Tuote voi sopia yhden liikkeen valikoimaan, jonkin toisen taas ei. Tuote voi myydä keväällä, mutta ei syksyllä. Siksi myös tuotevalikoiman hallinta ansaitsee oman, hyvin laaditun prosessinsa.

Joustavia työkaluja valikoiman rakentamiseen

Tuotevalikoiman hallinnassa on kysymys eri tuoteroolien tasapainottamisesta. Osa tuotteista on hyvin kannattavia, toiset taas houkuttelevat mahdollisia asiakkaita. RELEX tarjoaa laajan valikoiman joustavia, reaaliaikaisia analysointityökaluja. Ne auttavat rakentamaan tuotevalikoiman oikein ja mahdollisimman kannattavalla tavalla.

RELEX-järjestelmä vastaa esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitkä tuotteet myyvät parhaiten kussakin myymälässä?
  • Mitkä tuotteet tuottavat eniten voittoa neliömetriä kohti?
  • Mitä tuotteita on parhaiten tuottavien asiakkaiden ostoskoreissa?
  • Miten uutuustuotteiden myynti sujuu?
  • Mitkä PL-tuotteet olisivat hyvä lisä omien merkkien tuotevalikoimiin?

Tue valikoimahallintaa automaattisella täydennyksellä

Tehokas valikoimahallinta kytketään suoraan täydennystilauksiin. Mikään tuotevalikoima ei ole pysyvä, mutta RELEX-järjestelmällä markkinamuutosten, myyntisesonkien, kampanjoiden, tuotejulkistusten ja oheistuotteiden seuranta on helppoa. RELEXin automaattitäydennysjärjestelmä varmistaa, että kaikki valikoiman tuotteet päätyvät oikeisiin myymälöihin.

Case Plantagen

Plantagen on Skandinavian suurin puutarhaketju ja asiakkaamme. Yhtiö on Suomen, Ruotsin ja Norjan markkinajohtaja 110 myymälällään, ja ketjun vuotuinen liikevaihto on noin 433 miljoonaa euroa.

Tulokset

12 %

parempi hyllysaatavuus

32%

pienemmät varastomäärät

8%

myynnin kasvu

  • Tehokkaammat tilaukset; säästetty aika myymälöissä vastaa noin 10 kokoaikaisen työntekijän allokaatiota
  • Tarkemmat ennakkosesonkien allokoinnit, parempi paikallisen sesonkikysynnän huomiointi, tehokkaampi varastonselvitys; lisääntynyt liikevaihto
  • Keskusvaraston hankintojen yhdistäminen myymälätäydennyksiin

Lue koko case-esimerkki

Joitakin asiakkaitamme:

Vie valikoimahallinta uudelle tasolle

Näytämme mielellämme kuinka RELEX voi parantaa valikoimahallintaa. Soita meille numeroon +358 (0)40 563 1205 tai klikkaa linkkejä alla ja lue lisää ratkaisuistamme.
Ota yhteyttä


Tutustu käyttöönottoon