Varastonhallinta

Milloin tilata ja kuinka paljon ovat varastonhallinnan keskeisiä kysymyksiä. Järjestelmämme tarjoaa intuitiivisia työkaluja näiden haasteiden ratkaisuun. Ratkaisumme tuloksena asiakkaamme tyypillisesti saavuttavat 30% varastotason laskun ja samanaikaisesti 99% tai korkeamman tuotesaatavuuden.

Tehokkuutta automaatiolla

On olemassa paljon sääntöjä mm. varmuusvarastojen laskemiseksi tai täydennystilausrajojen määrittämiseksi. Säännöt ovat hyödyllisiä, mutta samat säännöt eivät aina sovi kaikille tuotteille tai lokaatioille.
Lisäksi ajan kuluessa ja kysynnän vaihdellessa sääntöjen parametreja on muutettava jatkuvasti.

Kun käsiteltävänä on suuria tuotemääriä, useita toimipisteitä ja kysynnän vaihteluita, parametrien manuaalinen säätäminen muuttuu entistä vaikeammaksi ja virheiden mahdollisuus kasvaa. Varastonhallinan järjestelmämme antaa sinun automatisoida nämä prosessit automaattisten tilastollisten testien avulla, jotka paljastavat mitkä mallit ja parametrin toimivat parhaiten kullekin tuotelokaatio-myymäläyhdistelmälle.

Varmista oikeat parametrit

Oikeiden varastonhallinan parametrien määrittäminen on aivainasemassa automatisoidun tuotetäydennyksen ja kysynnän ennustamisen hyötyjen maksimoinnissa.

RELEXin avulla voit:

  • Päivittää optimointiparametrit automaattisesti kutakin tuotetta ja toimipistettä varten
  • Tunnistaa poikkeustenhallintatyökaluilla tuotteet ja tilanteet, jotka vaativat erityishuomiota, kuten ylituotannon tai kapasiteettiongelmia – usein jopa ennen vahingon toteutumista.
  • Suunnitella ja määritellä sääntöjä hallitsemaan yksittäisiä tuotteita, tuoteryhmiä ja tilanteita valitsemallasi tavalla
  • Asettaa sääntöjä, jotka hallinoivat uusia tuotelanseerauksia ja sesongin päättäviä varastontyhjennyksiä

Case Vianor

Suomalaislähtöinen Nokian Renkaat-konsernin tytäryhtiö Vianor tarjoaa kattavien muiden autopalveluiden lisäksi rengaspalveluita niin tukku- kuin vähittäismyyjille. Vianorilla on 4500 työntekijää ja se toimii 800 liikkeen voimin 20 eri maassa ja on alallaan Pohjoismaiden markkinajohtaja.

Tulokset

30%

Varaston arvo vähentynyt sesongin alla

7%

Myynnin vertailukelpoinen kasvu

 

  • Parantunut saatavuus kaikissa tavararyhmissä
  • Tilaus- ja toimituskokoja nostettu rahtikustannusten alentamiseksi
  • Niukkuustilanteissa voitu jakaa tavara myynnillisesti optimaalisiin toimipisteisiin
  • Toimipisteiden tilaa on voitu vapauttaa rengashotelli-liiketoimintaan

Lue koko case

Muutamia asiakkaitamme, jotka käyttävät RELEXin varastonhallintaa:

Haluatko optimoida yrityksesi varaston?

Näytämme mielellämme kuinka RELEX voi tehdä varastonhallinnastasi tehokkaampaa ja joustavampaa. Älä epäröi soittaa meille numeroon +358 (0)40 563 1205, niin keskustellaan lisää. Voit myös klikata alla olevia linkkejä ottaaksesi meihin yhteyttä, tai tutustuaksesi lähemmin ratkaisumme implementointiprosessiin.
Ota yhteyttä


Tutustu käyttöönottoon