Coop Värmland investerer i en banebrytende løsning for bemanningsoptimalisering fra Zenopt og RELEX Solutions.

Coop Värmland, Med ca. 1700 ansatte er Coop Värmland en kooperativ økonomisk forening som driver rundt 60 supermarkeder i regionen Värmland, Sverige. Kjedens mål er å optimere personalplanlegging og timeplanlegging for å minske ineffektiv arbeidstid og forbedre kundeopplevelsen.

Personalplanleggingssystemet Zenopt, som RELEX i 2016 investerte i, vil benytte prognosedata fra RELEX-systemet som allerede brukes av Coop Värmland. Dette muliggjør at systemet kan tilpasse personalets arbeidsskift etter arbeidsbelastningen, basert på innkommende vareflyt og butikkenes kundemengde.

Zenopts programvare vil hjelpe detaljhandleren å planlegge bemanningen mer kostnadseffektivt og jevne ut arbeidsbelastningen. Gjennom å sentralisere og automatisere flere aspekter innen timeplanleggingen kan Coop Värmland spandere mer tid på utvikling og trivsel for personalet.

Coop Värmland vil kunne anvende data på innkommende varer som leveres til butikkene for å sikre at optimalt antall personell er tilgjengelig for påfylling av hyller.

En annen fordel med å bruke Zenopt og RELEX-systemet sammen er muligheten til å ta vare på salgsdata, for så å effektivt fordele skift relatert til kundebetjening. Dette forsikrer at det alltid finnes personale tilgjengelig for å bemanne betalingskasser, servicedisker og andre støtteroller basert på antall besøkende i butikken.

Som en forstudie utarbeidet RELEX og Zenopt en detaljert analyse og gjorde en nøyaktig vurdering og validering av prosjektet. Forstudien gav viktig innsikt i fordelene som kan oppnås gjennom å bruke systemet, og de prognostiserte resultatene var så imponerende at Coop Värmland bestemte seg for å gå videre med prosjektet.

”Vi er glade for å samarbeide med Coop Värmland,” sier Mika Halme, en av gründerne og VD hos Zenopt. ”Det er et dynamisk og fremadtenkende selskap som forstår utfordringene innen moderne detaljhandel. Vi er sikre på at vi sammen kan levere en prosess som plasserer Coop Värmland i ledelsen innen bemanningsoptimering.”

”Å ta hensyn til alle juridiske begrensninger, samtidig som ressursene tilpasses til arbeidsbelastningen, selv ned på 15-minuttersnivå, er utrolig utfordrende. Å gjøre det om og om igjen hver gang situasjonen forandres, skulle være nærmest umulig uten bra algoritmer og et enkelt brukergrensesnitt. Gjennom å automatisere planleggingen vil vi frigjøre tid hos personalet og sikre bedre sluttresultat. Samtidig tar vi hensyn til kollektiv- og ansettelsesavtaler. Dette muliggjør at Coop Värmland kan bruke sine ressurser på best mulig måte.”

Coop Värmland har allerede etablert et bra samarbeid med RELEX og sier at de håper prosjektet med Zenopt kommer til å gi tilsvarende resultat.

”Vi undersøkte markedet for personalplanleggingssystem og kom frem til at Zenopt var den mest avanserte og best passende løsningen for vår butikkstrategi og kultur,” sier Coop Värmlands IT-chef, Thomas Berglund.

Mer information om Zenopt: http://zenopt.fi/