Kolonial.no er Nordens raskest voksende dagligvarehandel på nett. Nå velger de RELEX Solutions for å takle økende kompleksitet i sin forsyningskjede.

Siden oppstarten i 2013 har Kolonial.no opplevd en eventyrlig vekst. Fra å bli etablert av ti gründere har selskapet i dag mer enn 450 ansatte og et sortiment på nærmere 6000 varer som de distribuerer gjennom sitt sentrallager på Lørenskog. Dagligvarer og middagsretter til lave priser blir enten levert hjem eller til et hentepunkt. Kombinasjonen av en krevende forretningsmodell og lynrask etterspørselsvekst krever svært god planlegging og styring av forsyningskjeden, og med sin ferskvareekspertise skal RELEX støtte Kolonial.no med å sikre tilgjengelighet av varer, selge mer, redusere svinn og kutte kostnader i varepåfylling og ordreplukking.

Å drive dagligvarebutikk på nett byr på noen ekstra utfordringer og mye innsats går med til å overbevise og konvertere nye kunder. Dersom sortimentet er for smalt, har kvalitetsavvik eller om utsolgtsituasjoner oppstår, er det enkelt for kunden å oppsøke fysiske butikker eller andre nettbutikker. Kolonial.no setter kunden i sentrum for sine beslutninger, og RELEX skal nå bidra til å holde kundetilfredsheten på øverste nivå.

«For oss er det avgjørende at hver leveranse overgår kundens forventninger. Vi så at vår tidligere løsning ikke lenger var optimal i forhold til dette», forteller Tor Erik Aag, kommersiell direktør hos Kolonial.no. «RELEX-teamet forstod raskt utfordringene våre, foreslo gode løsninger og viste oss hvordan fleksibiliteten i systemet håndterer disse. De presise prognosene tar hensyn til etterspørselsvariasjoner gjennom uken og sesongen, og værprognosene sikrer at jordbærene er tilgjengelige når godværet kommer. Ved å sette kampanjene i system og glatte ut toppene kan vi bedre planlegge våre ukentlige middagsforslag, som kan slå kraftig ut for enkelte varer.»

RELEX vil bli en felles plattform som forenkler samarbeidet i organisasjonen ved å sørge for én felles sann prognose. Systemet vil håndtere alle områder innen automatisk påfylling, der koordinerte bestillinger, kampanje- og sesonghåndtering, og kundeprognostisering er noen av funksjonene. Dette inkluderer også værbaserte prognoser, samt håndtering av ferskvarer og frukt & grønt. Kolonial.no får også muligheten til grafisk å bygge sin egen forretningslogikk i systemet, helt uten bruk av eksterne konsulenter.

«Vi har høye forventinger til dette prosjektet. Inntrykket vårt er at RELEX består av kompetente og løsningsorienterte mennesker med bred kunnskap og erfaring innen retail, noe som vi gleder oss til å dra nytte av», kommenterer Aag.

Ida Myran, Business Manager hos RELEX Solutions, ser også frem til å starte prosjektet. «Det er vanvittig kult å få jobbe så tett med et selskap som vi har så mye til felles med. Begge selskapene har opplevd kraftig vekst på kort tid, og vi opplever at selskapskulturen og mentaliteten stemmer veldig godt overens. Vi ser frem til å jobbe tett sammen med dyktige mennesker i en ny og spennende bransje», avslutter Myran.

Om Kolonial.no
Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Selskapet tilbyr et bredt utvalg dagligvarer og middagsretter, enten levert hjem eller til hentepunkt. I samarbeid med REMA 1000 holdes prisene lave, og gjennom partnere som Strøm-Larsen og Godt Brød, tilbys et spennende, lokalt utvalg.
Selskapet ble startet i 2013 av 10 gründere med mål om å lage Norges beste handleopplevelse for dagligvarer og for å gjøre hverdagene friere og enklere. Nå er Kolonial.no det selskapet i sin kategori med raskest vekst i hele Norden.

More information: https://kolonial.no/