Coop Estland utvider samarbeidet med RELEX for å optimere sin kampanjeplanlegging

Mar 7, 2023 2 min

Coop Estonia, en markedsleder i det estiske dagligvaremarkedet, med 18 regionale kooperativer som driver 330 butikker, har utvidet sitt samarbeid med RELEX Solutions for å optimere sin kampanjeplanlegging. 

RELEX-løsningen vil støtte Coop Estland med å håndtere mer enn 2000 kampanjer hver måned på tvers av 15.000-16.000 SKUs. Løsningen skal implementeres i alle landets butikker for å øke kampanjenes lønnsomhet, optimere prosesser og sikre høy tilgjengelighet for kampanjeproduktene. Coop Estland har brukt RELEX’ løsning for prognostisering og varepåfylling siden 2019 og har oppnådd imponerende resultater.

Inntil nylig håndterte Coop Estland sin kampanjeplanlegging gjennom regneark, som var svært tids- og ressurskrevende arbeid som i tillegg innebar høy risiko for feil og hadde begrensede analysemuligheter.

Coop Estland trengte et verktøy som kunne hjelpe deres kategoriledere til å ta flere bevis-baserte beslutninger, optimere planleggingsprosessene, drive mer effektive kampanjer, finne riktige priser, og forhandle bedre avtaler med sine leverandører for å øke inntekter og fortjeneste, samt redusere kostnader. De valgte RELEX’ løsning for kampanjeplanlegging- og optimering, og avsluttet et svært vellykket pilotprosjekt i 2022.

«Kampanjenes innvirkning på vårt totale salg øker og det er viktig for oss å lage kampanjer som møter kundenes behov, øker effektiviteten og reduserer feil. Vi har allerede sett resultater som høyere salg, høyere fortjeneste og mer engasjerende kampanjer,» sier Oliver Rist, Purchasing Director i Coop Estland. «RELEX har vært veldig imøtekommende og forståelsesfulle for Coops tankegang, og vi gleder oss til å utnytte fordelene av den nye løsningen.»

 «Vi er svært stolte av dette utvidede samarbeidet og er ivrige etter å levere verdi til Coop Estland med vår omfattende og kraftige kampanjeplanleggings- og optimeringsløsning,» sier Richard Daw, SVP Promotions i RELEX Solutions. «Vi er beæret over tilliten de viser RELEX, og vi ser frem til å støtte dem på deres viktige reise for å optimere deres kampanjeplaner  og øke deres konkurransefortrinn i markedet.»