Apoteksgruppen, en frivillig apotekskedja med fler än 160 apotek över hela Sverige, har valt att införa RELEX lösning för att effektivisera varupåfyllningen och lagerservicen till apoteken.

Apoteken inom Apoteksgruppen ägs av småföretagare, och den centrala serviceorganisationen hjälper företagarna att uppnå skalfördelar, som i kombination med entreprenörens engagemang och kundfokus skapar bästa möjliga förutsättningar för att driva lönsamma apotek med nöjda kunder.

Automatisk varupåfyllning i sig är inte nytt för Apoteksgruppen. Affärscoachen Helene Kristensen förklarar: ”Vi har ända sedan starten, som komplement till manuell övervakning, utnyttjat beställningsparametrar för att förbättra beställningsförfarandet till apoteken. Utmaningen ligger i att underhålla beställningsparametrarna och det är speciellt komplext när det gäller det generiska utbytet av mediciner. RELEX systemstöd hjälper oss att lagerföra efterfrågade produkter och anpassa lagernivåerna på varje apotek så att vi ytterligare kan öka den höga servicegraden.”

Genom att införa RELEX systemstöd strävar Apoteksgruppen efter ett bättre kundanpassat lager och VD Eva-Britt Gustafsson konstaterar: ”Tillgängligheten är a och o i vår verksamhet. Genom ett bättre systemstöd för varupåfyllnad vill vi säkerställa en hög tillgänglighet på apoteken. Samtidigt vill vi göra vardagen enklare för medarbetarna på apoteken så att de kan lägga ännu mera fokus på kundservice istället för administration.”

RELEX Skandinavienchef Johanna Småros, är entusiastisk över samarbetet: ”Det händer väldigt mycket inom den svenska apotekssektorn för tillfället och det är väldigt kul att få delta i den utvecklingsresa som hela branschen nu är inne på. Apoteksbranschen har också en del unika karaktärsdrag – som regler angående läkemedelssubstitution – som ger oss, som systemleverantör, möjligheten att visa vad vi kan.”