Läs PDF

Booths, Storbritanniens ledande regionala livsmedelskedja, är första brittiska detaljhandelskedja med butiker i stadskärnan att välja RELEX, Europas snabbast växande leverantör av SCM-lösningar, för att förbättra sin försörjningshantering.

Booths har alltid varit stolta över att erbjuda livsmedel av högsta kvalitet och var imponerade av de resultat befintliga RELEX-kunder uppnått, som ökat resultatet av kampanjer och förbättrad automatisk påfyllning av färskvaror, där kunder har minskat svinn med så mycket som 40 %.

Booths hade redan en integrerad lösning men företaget såg behovet av en bättre och mer sofistikerad metod för prognostisering.

RELEX system för prognostisering och lagerstyrning har förtjänat ett imponerande ryckte genom att hjälpa detaljister minska svinn i färskvaror, reducera lagernivåer, öka tillgängligheten och hantera utmaningar med säsongskampanjer och vädereffekter.

Systemet analyserar stora flöden av historisk data och identifierar efterfrågemönster på produkt- och butiksnivå samt speciella händelser som sedan används för att förutsäga efterfrågan i jämförbara situationer i framtiden.

“Booths är känt för mycket god service, för att lyssna på sina kunder och för att leverera absolut högsta kvalitet” säger Andrew Rafferty, företagets IT & Supply Director. ”Men våra kunder återkommer inte om vi inte matchar eller håller fräschare livsmedel och högre tillgänglighet jämfört de stora dagligvaruhandelskedjorna.”

”Vi måste möta de utmaningar som ställs på en modern livsmedelsaffär i hanteringen av både färska, kylda och frysta varor, en mängd olika butiksstorlekar och skillnad i sortiment. Nivån blir högre och högre, ingen i branschen har råd att slå sig till ro.”

När Booths letade efter en lösning var det viktigt att den skulle passa deras verksamhet, snarare än att tvinga dem att göra stora förändringar i systemet. Andrew Rafferty var imponerad av RELEX teknologi och företagets attityd.

“Vårt första intryck var att RELEX erbjuder flexibilitet både vad gäller lösningens anpassningsförmåga och i sitt sätt att arbeta med affärspartners” säger han. “De erbjuder ett mycket vettigt prissatt pilotprojekt som minimerar kundernas risk. Det är bara ett av många tecken på att de arbetar engagerat för ett lyckat resultat, vilket i sin tur ger mig förtroendet för att vi ska lyckas förbättra både vår prestation och vårt resultat på sista raden.”

RELEX har redan genomfört en förstudie med Booths, där historiska data körts genom RELEX system för att visa på de potentiella vinsterna. Piloten skall starta i januari.

“Booths är en idealisk partner för RELEX, säger Tommi Ylinen, RELEX verksamhetsansvarig i Storbritannien. “Inte nog med att de har ett excellent rykte, men de är precis den typ av företag vi kan hjälpa; de måste vara lika bra eller bättre än sina större konkurrenter, de behöver den bästa teknologin och lösningen behöver samtidigt matcha deras budget.”

“Vi har visat bolag tvärs över Europa, med omsättningar mellan 1-50 miljarder SEK, att de inte bara har råd med bra system för att optimera sina försörjningskedjor – men att de helt enkelt inte har råd att låta bli!”