Förbättrar prognostiseringen och varupåfyllningen på distributionscentralerna och i butikerna med hjälp av teknologi för integrerad detaljhandelsplanering

Saint-Gobain, tillverkare och återförsäljare inom byggsektorn och med huvudkontor i Paris, ska använda RELEXs prognos- och varupåfyllningsteknologi för att öka tillgängligheten, minska lagret och integrera sin varuförsörjning på sina distributionscentraler och butiker i Norden och Baltikum. Företaget är verksamt i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen under varumärkena Brödrene Dahl, Dahl, Optimera och Tadmar, med sammanlagt 400 butiker som försörjs från sex centrallager.

Circle K Convenience store

Saint-Gobain tog ett beslut om att ersätta sitt nuvarande varuförsörjningssystem efter att ha kommit fram till att de behövde en modernare lösning med ett bredare utbud av verktyg och funktioner, som kan göra det möjligt att anpassa sig till och snabbt reagera på förändringar på en konkurrenskraftig marknad.

”Vårt tidigare system saknade kraften och de funktioner som vi behöver för att driva en modern varuförsörjningskedja,” säger Thomas Johansson, Supply Chain Manager på Optimera i Sverige. ”RELEX har kraften, flexibiliteten och verktygen som hjälper oss att fortsätta vara konkurrenskraftiga. RELEX har också lokala team i alla länder de är verksamma i, vilket gör att våra RELEX-kollegor kan språket och förstår kulturen.”

Lösningen implementeras redan hos Optimera och Dahl i Sverige och hos Brödrene Dahl i Norge, och resten av Saint-Gobains nordiska och baltiska varumärken kommer att följa allt eftersom projektet fortskrider.

Ett centralt mål för projektet är att integrera varuförsörjningen. ”Vårt mål är att säkerställa att våra order till distributionscentralen baseras på försäljningen i butikerna,” säger Øyvind Stabæk, Supply Chain Manager på Brödrene Dahl. ”Genom att följa upp över- och underlager i hela varuförsörjningskedjan har vi en exakt översikt på vad vårt faktiska lager är och vad som har beställts.”

”Det här är otroligt utmanande även för ett företag med de resurser som Saint-Gobain har, men med rätt teknologi till hands blir det både möjligt och smidigt.”

”Kunder inom bygg är noggranna när det kommer till både pris och kvalité,” säger Christian Brunberg, Director of Sales i Skandinavien på RELEX. ”Konkurrensen är tuff. Marknaden förändras hela tiden.”

”Det här är en bransch som vi känner till väl och vi vet att RELEX kan ge Saint-Gobain den flexibilitet, synlighet och reaktivitet som de behöver för att säkerställa att sina kunder alltid hittar det som de behöver, och till bäst pris.”

Om Saint-Gobain Nordics
Saint-Gobain Nordics designar, tillverkar och distribuerar byggnadsmaterial och byggnadsdistribution. Saint-Gobain Nordics är en del av Saint-Gobain koncernen, som sedan 50 år tillbaka har varit verksam inom Norden och Baltikum och består av följande företag: Dahl Sverige, Brødrene Dahl AS i Norge, Brødrene Dahl A/S i Danmark, Optimera Sverige, Optimera Norge, LVI Dahl Finland och Tadmar Polen.

Mer information: https://www.nordic.saint-gobain.com/