RELEX’s lösningar för detaljhandelns och leveranskedjans planering ska effektivisera och automatisera processerna inom försörjningskedjan och stödja Cerveras verksamhetsutveckling.

Med fler än 70 butiker och 600 anställda över hela Sverige, behövde Cervera en ny lösning för att förbättra sin lageromsättning, tillgänglighet och för att integrera planeringen av hela organisationen i ett och samma system. Med den nya lösningen vill Cervera även öka sin prognostiserings- och kampanjhanteringskapacitet.

Cervera

Företaget hade redan ett systemstöd på plats men det systemet klarade inte av Cerveras snabba tillväxt. Cervera insåg att de behövde en flexibel lösning med snabbare responstider som enkelt kunde anpassas efter förändringar i företaget och stödja dess kontinuerliga expansion.

”Vår e-handelsförsäljning ökade, liksom antalet artiklar som vi hanterade”, säger Andrew Golrang, Supply Chain Manager på Cervera. ”Eftersom att vi har ett begränsat team som jobbar med varuförsörjning, behöver vi ett system som erbjuder en högre grad automatisering, snabbare responstider, och som kan växa tillsammans med oss. Vi ville också ha en lösning som används inom detaljhandeln över hela Norden, för att kunna utbyta idéer och erfarenheter med varandra.”

”RELEX-teamet var mycket professionellt och implementationen har varit väldigt smidig. Vi har nu mycket bättre kontroll över produktflödet och med RELEX känner vi oss trygga i att möta morgondagens logistiska utmaningar.”

Cervera håller redan på att implementera den nya lösningen tillsammans med RELEX för att hantera sina 6000 artiklar, och förväntar sig att avsluta projektet under hösten 2017.

Christian Brunberg, Sales Director Scandinavia på RELEX Solutions, säger att det har varit en snabb och smidig implementation. ”Cervera har nyligen implementerat ett liknande system som inte kunde stödja deras tillväxt, så deras förväntningar på oss är naturligtvis väldigt höga,” säger Brunberg. ”Att samarbeta med våra kollegor på Cervera har varit ett rent nöje, kommunikationen är strålande och de är mycket skarpa och öppensinnade. Projektet ser ut att bli ett riktigt textboksexempel.”

Om Cervera
Cervera grundades 1987 och är Sveriges ledande kedja av kvalitetsprodukter för köks- och heminredning. Kedjan består av fler än 70 butiker över hela Sverige, en webbutik och varuhusbutikerna NK Glas, Porslin & Kök. Cervera har ca 600 anställda medarbetare och ägs av Accent Equity.

Mer information: www.cervera.se