Dagligvarukedjan stärker kommunikationen och ökar transparensen mellan butikerna och det centrala teamet, för att förbättra användningen av planogram samtidigt som det stärker deras position som en av Danmarks största dagligvaruhandlare.

Coop Danmark, utökar sitt partnerskap med RELEX Solutions genom att implementera RELEX butiksportal On-the-Go. Portalen är utformad för att göra det enkelt för butikspersonalen och de centrala planerarna att samarbeta genom en delad plattform. Detta kommer att stötta Coop Danmarks arbete med att integrera sina planeringsprocesser.

Coop Denmark

Coop Danmark ville förbättra hanteringen av orderförslag, lagersaldo och nyckeltal samt införa bättre implementation och upprätthållning av planogram. Butiksportalen bidrar till en flexibel och transparant arbetsmiljö för Coop Danmark, genom vilken företaget kommer att kunna dra nytta av all sin expertis.

”Vi ville säkerställa att våra butiker och de centrala teamen har tillgång till samma data, så att de kan kommunicera mer effektivt för att bättre planera butiksdisplayer och tillgänglighet på hyllan,” säger Michael Duus, Business Process Owner på Coop Danmark. ”Med en integrerad butiksportal kan våra butiker nu på ett enkelt sätt bidra med relevant information till planeringsprocesserna, se och anpassa orderförslag och produktattribut ’on-the-go’. De kan även granska butiks- och kategoriinformation samt försäljningsprognoser för att säkerställa att vi hela tiden förbättrar både tillgängligheten och kundnöjdheten.”

RELEX levererar redan lösningar för noggrann prognostisering och varuförsörjning samt optimerad varuplacering och sortimentsplanering till Coop Danmark.

”Coop Danmark har redan uppnått stort värde genom att optimera sin varuförsörjningsplanering med RELEX,” säger Søren Gran Christensen, Country Manager i Danmark på RELEX Solutions. ”Genom att dra nytta av butikspersonalens kunskap i den centrala planeringen samt genom att uppmuntra samarbete mellan team kommer Coop Danmark att förbättra sin beställningsnoggrannhet, vilket i slutändan kommer leda till både bättre tillgänglighet och ökad kundnöjdhet.”

”Vi är tacksamma för det förtroende som Coop Danmark har visat i oss och vår lösning, och vi är stolta över att forma framtiden för detaljhandelsplanering tillsammans.”

Om Coop Danmark
Coop Danmark A/S är Danmarks störta dagligvarukedjan i Danmark. Företaget har fler än 1 100 butiker i Danmark under följande varumärken: Kvicklky, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, LokalBrugsen, Mad Cooperativet, Irma, Fakta och Fakta Q.

Mer information: www.coop.dk