Delhaize America har valt RELEX lösningar för planering och styrning av leveranskedjan för att effektivera hanteringen av sina färska råvaror. RELEX kommer att stödja företaget i att uppnå bättre efterfrågeprognoser och lagerstyrning i kedjans distributionscenter som förser butikskedjorna Food Lion och Hannaford med färskvaror. Food Lion har mer än 1 100 butiker längs USA:s östkust medan Hannaford driver 181 butiker i New England och New York.

”Vi strävar efter att ständigt utveckla vår verksamhet genom att effektivera och optimera våra processer för varuanskaffning och prognostisering inom dagligvaruhandeln. Vi vill försäkra oss om att kunden alltid har tillgång till de färskaste råvarorna,” säger Chris Lewis, Senior Vice President, Supply Chain, Delhaize America. ”Vi förväntar oss att RELEX lösningar för prognostisering och varupåfyllning kommer att driva produktförbättringar i dagligvaruhandeln, förbättra kundens köpupplevelse och minska lagernivåerna i våra distributionscenter för att ytterligare öka kvalitén på de råvaror vi erbjuder.”

”Vi är otroligt glada över förtroendet som Delhaize America gett oss. Samarbetet ger oss möjligheten att bevisa för den nordamerikanska marknaden vad vi redan lyckats åstadkomma hos liknande företag runt omkring i Europa,” säger Michael Falck, President of RELEX North America. ” Vi älskar att lösa utmaningarna som uppstår vid hanteringen av färska varor och med extremt kort hållbarhet. Det är en av de tuffaste utmaningarna inom leveranskedjan som vi inte endast kan lösa otroligt bra, men också våra kunder inser det. Genom att lösa utmaningarna inom färskvaruhandeln kan vi lösa det mesta. Vi tror att vår erfarenhet och systemets flexibilitet var viktiga faktorer i valet av RELEX. Speciellt möjligheten att anpassa RELEX-systemet enligt de behov som fanns hos Delhaize America spelade en stor roll.”


Om Delhaize America

Delhaize America driver dagligvarukedjorna Food Lion och Hannaford som tillsammans omfattar mer än 1 200 butiker längs USA:s östkust. Kedjorna sträcker sig totalt över 16 delstater och är båda väletablerade varumärken med sin egen tydliga identitet som bygger på att erbjuda produkter och tjänster för att möta kundernas unika behov. Delhaize America sysselsätter över 96 000 personer och är en del av Ahold Delhaize, en internationell dagligvaruhandlare med huvudkontor i Zaandam, Nederländerna.

Mer information:
www.aholddelhaize.com/en/brands/united-states/food-lion/
www.aholddelhaize.com/en/brands/united-states/hannaford/