På årets Retail Systems Awards i London tilldelades Granngården det prestigefyllda priset ‘Technology Project of the Year’ tillsammans med RELEX Solutions. Priset går årligen till en detaljhandelsaktör som framgångsrikt genomfört ett större teknologiprojekt i sin verksamhet.

Juryn motiverade sitt beslut med att Granngården löst tuffa utmaningar och skapat klar affärsmässig nytta genom att implementera ett nytt system för planering och styrning av leveranskedjan.

Granngården har samarbetat med RELEX Solutions sedan år 2015. Under denna tid har Granngården bland annat ökat försäljningen med hela 17 % och minskat lagervärdet i butikerna med 7 % och i centrallagret med 10 %. Utöver detta har Granngården uppnått en bättre kontroll över kampanjer och säsongsvaror, en högre servicegrad mot slutkund, samt ökad effektivitet i varupåfyllningen.

Granngården och RELEX

”Redan att bli nominerad kändes som en ära, men att vinna säger mycket om vad vi lyckats åstadkomma de senaste åren,” säger Jimmy Olsen, Logistikchef på Granngården, som tog emot priset i London natten till fredagen. ”Jag och hela mitt team på Granngården har jobbat hårt för att se till att konstant förbättra processerna och tillsammans med RELEX Solutions har vi lyckats uppnå fantastiska resultat som effektiviserat arbetet i hela vår verksamheten.”

Erik Kinch, Business Manager på RELEX Solutions kommenterar vinsten: ”Projektet byggde på en diskussion mellan oss och Granngården. Det handlade naturligtvis om att implementera system, men mer än det handlade det om förståelse för varandra och om att nå gemensamma mål. Utmärkelsen är ett klart bevis på vad vi lyckats åstadkomma i branschen och vi är otroligt stolta över att kunna fira priset tillsammans med Granngården.”

Granngården grundades 1880 och har idag 111 butiker runt om i Sverige samt e-handel. Huvudkontoret finns i Malmö och distributionscentralen i Jönköping. Granngården har cirka 550 anställda och omsätter närmare 1,8 miljarder kronor per år.

För mer information om samarbetet, läs: Case Granngården