Läs PDF

Världsledande sporthandelskedjan implementerar RELEX-teknologi för noggrannare allokeringar och ökad effektivitet

INTERSPORT AB, en del av världens största sportkedja med fler än 5 500 butiker i 43 länder har valt RELEX för att effektivisera sina varuflöden till sitt centrallager och sina 150 butiker i Sverige.

Huvudfokus ligger i att förbättra varupåfyllningen av grundsortimentet och initialallokeringen inför säsong; två områden där INTERSPORT söker mera stöd och ytterligare funktionalitet till sitt nuvarande ERP-system för att öka effektiviteten och uppnå bättre resultat.

”Den löpande varupåfyllningen sköts redan i dagsläget centraliserat för en del av sortimentet, men vi ser framemot de nya funktionerna som RELEX utmärker sig i”, säger Fredrik Norén, IT-chef på INTERSPORT. ”Vi ser stor potential för att höja kvalitén i arbetet. Med hjälp av RELEX systemstöd kommer tid att frigöras till att hantera avvikelser och stötta butikerna i deras dagliga verksamhet”, säger han.

Initialallokering inför säsonger sker via sk. startpack, vilka i dagsläget kräver mycket manuellt arbete. RELEX kommer att i samarbete med INTERSPORT skräddarsy systemet och utveckla funktionalitet för att ta fram optimala packstorlekar och fördela dem mellan butikerna beroende på deras behov. ”Vi har fått en väldigt bra bild av RELEX, och är nöjda med att samarbeta med dem. Det är ett företag med bra driv.” konstaterar Fredrik Norén.

RELEX delägare och Skandinavienchef Johanna Småros konstaterar att det är ett privilegium att få jobba med en globalt erkänd detaljhandlare.
“När ett företag som INTERSPORT närmar sig oss, ser vi det inte bara som en utmaning, utan även som en möjlighet. Det driver oss att skapa nya lösningar som hjälper detaljhandlare och grossister i många olika branscher.”

“Lagerstyrning är en snabbt växande disciplin, och då vi ges möjligheter som den här, hjälper det oss att hålla oss i framkant av supply chain -teknologi” säger Småros.

INTERSPORT AB ingår i IIC – INTERSPORT International Corporation, som är en av världens mest kända detaljhandlare av sportutrustning och tillbehör. Grundat år 1968, INTERSPORT är verksam i 43 länder och omsätter € 10,6 miljarder.