Läs PDF

En av Baltikums största Cash and Carry –aktörer implementerar RELEX för att automatisera varupåfyllningen och öka försäljningen genom bättre tillgänglighet.

AS Kaupmees & Ko har valt RELEX lösning för optimering av leveranskedjan för att automatisera sin varupåfyllning till butik och inköp till centrallager.

Kaupmees har sökt en lösning både för att förbättra leveranssäkerheten genom bättre tillgänglighet, samt för att automatisera beställningsarbete och således minska tiden som personalen ägnar åt rutinmässig varupåfyllning. Efter att ha sett de resultat som RELEX hade åstadkommit hos andra referenskunder, var företaget övertygat om att de skulle ha stor nytta av RELEX lösning och att det kunde leda till bl.a. ökad försäljning.

Kaupmees och RELEX kommer att inleda samarbete denna sommar med ett pilotprojekt. ”Att effektivera vår varupåfyllning är ett av våra främsta mål, och vi förväntar oss betydande resultat. RELEX har flera goda referenser från finska och internationella kunder som har effektivare kunnat investera stora mängder personaltid genom att automatisera rutinartade avrop som varken behövde deras kunskap eller erfarenheter. Detta övertygade oss om att på allvar se över RELEX”, säger Mart Relve, styrelseordförande på Kaupmees. ”Framför allt ville vi ha ett system som skulle öka försäljningen genom bättre tillgänglighet och förbättra lönsamheten genom att spara tid, pengar och andra resurser. Vi tror på att RELEX levererar detta.”

”Kaupmees & Ko är ett relativt ungt företag som har växt dynamiskt, och vi kan lätt relatera till deras sätt att arbeta.” Säger Mikko Kärkkäinen, VD på RELEX. ”Vi är stolta över att introducera Kaupmees som vår första estniska kund, och att ha ett såpass framåtblickande företag som referens för RELEX kommer säkerligen att stöda våra planer på att utvidga vår verksamhet i Estland och de övriga baltiska länderna.”

Projektet startade våren 2014. Pilotfasen kommer under de kommande månaderna att fokusera på Kaupmees’ centrallager och på en av deras cash and carry -butiker.

Kaupmees är den största partihandeln i Estland och de driver 7 st. cash and carry -butiker samt ett importlager. Till deras sortiment hör både livsmedel och konsumentvaror och deras kundbas består av restauranger, hotell, barer och pubar samt varuhus och butikskedjor. Företaget grundades år 1992 och tjänar en konstant växande portfölj av återförsäljare och food business -företag runtom i landet.