Läs PDF

Kemmler Baustoffe GmbH, som försörjer byggföretag och kontraktörer i södra Tyskland med byggmaterial och kakel, har valt RELEX verktyg för prognostisering, analys och varustyrning i syfte att reducera lager- och hanteringskostnader med bibehållet höga servicenivåer.

“Vi önskade ett varustyrningssystem som inte bara säkerställer att våra kunder alltid hittar det de behöver, utan även hjälper våra inköpare att planera och styra sortimentet i våra varuhus”, säger Ingo Herzog, inköpsdirektör på Kemmler. ”Ursprungligen letade vi efter ett system för att optimera våra lager i enlighet med säsongsvariationerna, men vi blev riktigt entusiastiska då det visade sig att RELEX även kan erbjuda ett analysstöd som hjälper oss att vidareutveckla våra inköpsprocesser och vår sortimentsstyrning.”

Kemmler, ett femte generationens familjeföretag som sysselsätter 1100 personer i mer än 20 varuhus, erbjuder en ”one-stop-shop” som företagets lojala kunder kan lita på, oavsett om de är civilingenjörer som jobbar i ett stort projekt eller hantverkare som ska sätta in ett nytt badrum.

“Byggnadsprojekt kräver omsorgsfull timing”, säger Herzog. ”Om material inte finns på plats när det behövs kan det stanna upp hela processen. Kemmler är synonymt med pålitlighet – om du behöver något vill vi vara säkra på att det finns på lager när du behöver det – och det betyder att vi alltid måste ha kontroll över varenda del av det breda sortiment som våra kunder förväntar sig.”

Innan avtalet med RELEX slöts besökte chefer från Kemmler två långvariga RELEX-kunder i Finland. Deras erfarenhter belyste det nära samarbetet med RELEX, snabbheten i implementationen och det nästan obefintliga behovet av löpande support.

Teamet från RELEX utförde en förstudie där Kemmlers faktiska sälj- och lagerdata kördes genom systemet, för att i detalj visa var lagernivåer kunde reduceras väsentligt utan att minska tillgängligheten. Styrkan i RELEX analysstöd demonstrerades genom att snabbt och enkelt identifiera frågor som kräver uppmärksamhet från ledningen, t.ex. trögrörliga eller olönsamma artiklar, tillsammans med åtgärdsförslag.

Integrationen mellan RELEX och affärssystemet UniTrade genomfördes snabbt, som Ingo Herzog konstaterar: ”På bara några veckor efter projektstart hade vi fullständigt uppdaterad synlighet av alla materialflöden i våra varuhus i RELEX. Vi kan nu få ut mera av vår försörjningsprocess, dels genom att utnyttja våra lager bättre, dels genom att konsolidera beställningarna till våra leverantörer.”

Teamet från RELEX är entusiastiska över det nya samarbetet. ”Kemmler är ett förstklassigt bolag som kontinuerligt letar efter smarta förbättringsmöjligheter och att få deras kvalitetsstämpel är både en riktig komplimang och ett utmärkt sätt att markera vårt inträde på den tyska marknaden”, säger Dr. Timo Ala-Risku, RELEX Tysklandschef.