TOP-TOY, Nordens ledande detaljhandel för leksaker och andra barnprodukter, går in för att förbättra helhetssynen av sin varuförsörjning för att få bättre koll på sitt lager och samtidigt förbättra tillgängligheten.

Den nya lösningen levereras av RELEX Solutions, specialist på integrerade lösningar för detaljhandelns och leveranskedjans planering, med målet att stötta TOP-TOYs prognostisering och varupåfyllning i alla butiker samt online.

Den danska leksakshandeln driver 295 butiker under varumärkena BR och Toys”R”Us i Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige och Tyskland. TOP-TOY erbjuder ett brett sortiment med fler än 32 000 produkter, där de största butikerna har omkring 12 000 produktplatser och de mindre butikerna omkring 5 000.

”Vi vill säkerställa att vi kan erbjuda den bästa möjliga kundupplevelsen i alla våra butiker. För att göra detta behöver vi ha produkter tillgängliga för våra kunder, när de än behöver dem och oavsett i vilken butik de handlar,” säger Jens Hansen, COO på TOP-TOY. ”För att uppnå det målet behöver vi effektiva och noggranna prognoser för efterfrågan, något vi kommer att lösa med hjälp av RELEXs lösningar.”

Tidigare har företaget förlitat sig på manuellt hanterade parametrar för prognoser och säkerhetslager. Den nya lösningen kommer att dra nytta av all tillgänglig data för att automatiskt skapa effektivare och noggrannare prognoser för efterfrågan i varje butik. Prognoserna används i varupåfyllningsprocessen och kommer att stötta inköpsteamet vid varubeställningar och lagerhantering på distributionscentralen. Detta gör att personalen istället kan lägga mer tid på kundservice samt ökar tillgängligheten i varje butik, samtidigt som lagernivåerna hålls till ett minimum.

”RELEX kommer att automatisera en stor del av vårt planeringsarbete och samtidigt ge oss analyser på en mer detaljerad nivå, så att mina kollegor kan fokusera på affärslogik, undantagshantering och lägga mer fokus på våra kunder,” säger Hansen.

”Genom att automatisera prognostiseringen och varupåfyllningen minskar du lagernivåerna, minimerar förlorad försäljning och reducerar svinn,” säger Søren Gram Christensen, RELEX Country Manager, Danmark. ”Vi ser fram emot att arbeta med TOP-TOY och vi är säkra på att vi kan leverera både den nivå av kontroll och de resultat som företaget hoppas på.”

Om TOP-TOY
TOP-TOY är Nordens ledande detaljhandel inom leksaker och produkter för barn, definierade genom sitt starka arv och sunda butikskoncept. TOP-TOY har passion för lek, ett engagemang för en ansvarsfull affärsverksamhet och viljan att hela tiden möta och överträffa kundens förväntningar.

Genom sina två detaljhandelskedjor BR och TOYS”R”US erbjuder de ett brett utbud av inspirerande produkter som får barn i alla åldrar att utforska och utveckla sin kreativitet, samtidigt som de lär sig och har roligt. Utbudet består av allt ifrån leksaker, trampoliner och pooler till barnböcker, sängkläder, utklädnader och accessoarer. TOP-TOY säljer både produkter under sitt eget varumärke samt andra internationellt ledande märken.

Mer information: www.top-toy.com