RELEX lösningar för e-handel och omnikanal

Vi hjälper våra kunder att utnyttja den rikliga mängden data som e-handeln genererar med hjälp av noggrannare prognoser och effektivare lageroptimering. Det resulterar i minskade lager, ökad tillgänglighet och bättre resultat.

Välj rätt lager

Att skapa det perfekta sortiment är ofta en balans mellan att prioritera ett billigt pris: beställning från ett lågprisland till följd av en längre ledtid, eller ett dyrare pris: beställning från geografiskt närliggande leverantörer till följd av en kortare ledtid. Det finns miljontals möjliga kombinationer. Med RELEX kan du avgöra vilka varor som skall finnas i lager och vilka som bör vara beställningsvaror.

  • Balansera lagret mellan de fysiska butikerna och nätbutiken

    RELEX hjälper dig öka omsättningen genom att minimera lagernivåerna samtidigt som försäljningen ökar för alla försäljningskanaler. Med RELEX kan du styra hela leveranskedjan som en helhet, inklusive de fysiska butikerna och nätbutiken, och på det sättet effektivera dina processer ytterligare.

  • Fler leveransmöjligheter

    Leveransmöjligheterna ökar: allt från hemleveranser, upphämtningar från butiker och övriga leveranspunkter. RELEX hanterar den ökade komplexiteten genom att samla in data från de olika alternativen. Data används sedan för att fatta beslut om bland annat vilka varor som skall finnas tillgängliga direkt och vilka som bör ingå i det lokala sortimentet.

Tillvarata tillgänglig data

RELEX förvandlar data till kunskap. Vi kan analysera data från kundbesök och inköp, som kan användas som grund för prognoser och prissättning, eller för att få mer information om kundbeteende på hemsidorna.

Returnering: En evig utmaning

Returnerade varor är vardag inom e-handel, men du behöver inte oroa dig. RELEX hjälper dig att göra prognoser för returnering som kan kopplas ihop direkt med prognoser för lagerstyrning och sortimentsstyrning. RELEX kraftfulla analyser hjälper dig att minska restlagret och möjliggör förbättring av planeringen; både finansiellt och kapacitetsmässigt.

Case Hong Kong

Hong Kong är en lågpriskedja med fokus på ett brett utbud av säsongsartiklar och allmänvaror såsom verktyg, trädgårdsartiklar och fiskeutrustning. Samarbetet med RELEX inleddes i september 2013 då Hong Kong ville förbättra sin varupåfyllning.

Kedjan har 26 varuhus, samt en nätbutik specialiserad på fiskeutrustning
Utbud 25 000 – 35 000 produkter beroende på säsong
Omsättning 131 miljoner euro
Personal 650 anställda

Resultat

  • Snabb implementering och betydliga resultat redan under pilotfasen som varade i 7 veckor
  • Tillgänglighetsnivån ökade redan under det första halvåret
  • Omsättningshastigheten har förbättrats betydligt

Läs hela caset

Några av våra kunder

”Vi visste att vi kunde förvänta oss snabba resultat, men redan under pilotfasens sju veckor, såg vi betydande förbättringar.”

– Juha Engblom, Projektledare, Hong Kong

Vi ger dig mätbara resultat på bara några månader

Vi har hjälpt kunder att bemästra utmaningarna leveranskedjan står inför. Vill du öka lönsamheten i din verksamhet? Ring oss på +46 (0) 763 24 51 14 för att diskutera mer.
Kontakta oss