Den svenska hemelektronikkedjan MediaMarkt Sverige väljer RELEX för att optimera sin försörjningskedja, lagret och öka tillgängligheten.

MediaMarkt Sverige har valt RELEX för automatisering och optimering av försörjningskedjan. RELEX, vars banbrytande teknologi har gett imponerande resultat till kunder runt om i världen, kommer att ersätta hemelektronikkedjans manuella processer i försörjningskedjan.

MediaMarkt Sverige valde RELEX för att förbättra sin prognostisering, anpassa lagret till efterfrågan, öka tillgängligheten och minska personalens manuella arbete genom att automatisera ett flertal processer.

MediaMarkt har 27 varuhus samt e-handel i Sverige och är en del av den tyska koncernen MediaMarktSaturn Retail Group. Gruppen är Europas ledande detaljhandel för hemelektronik med över 1 000 butiker i 15 länder. MediaMarkt erbjuder ett unikt sortiment av välkända märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation.

MediaMarkts grundläggande mål är att förbättra och förenkla sin försörjningskedja för att avskaffa tidskrävande manuella processer för prognostiseringar av efterfrågan och varupåfyllning, något som RELEX ska råda bot på. Utöver detta skall RELEX se till att lagervärdet möter efterfrågan samtidigt som systemet förväntas öka tillgängligheten och försäljningen.

”Med RELEX vill vi uppnå bättre arbetsprocesser för prognostisering och varupåfyllning”, säger Andreas Vogler, CPO på MediaMarkt Sverige. ”Systemet kommer att minska det manuella arbetet avsevärt och ge personalen möjligheten att lägga ner tid på mer värdefulla arbetsuppgifter som förbättrar kundupplevelsen i våra varuhus och på mediamarkt.se”.

“Vi ser verkligen fram emot att visa MediaMarkt de enorma fördelarna som RELEX lösningar kan ge”, säger Christian Brunberg, Director of Sales, Scandinavia på RELEX Solutions. ”RELEX erfarenhet inom konsumentelektronik och av att hjälpa detaljhandlare att gå från manuella processer till den allra senaste teknologin, gör oss säkra på att vi kan leverera de resultat som MediaMarkt förväntar sig uppnå”.

Om MediaMarkt
MediaMarkt Sverige är en del av den tyska koncernen MediaMarktSaturn Retail Group. Företaget grundades år 1979 och är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik.

MediaMarkt konceptet bygger på ett unikt sortiment av välkända märkesvaror till låga priser. I kombination med kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation, har MediaMarkt byggt upp en stark närvaro på marknaden. MediaMarkt har 27 butiker samt en e-handel i Sverige och fler än 1 000 butiker i 15 europeiska länder.

More information: www.mediamarkt.se