Europas ledande elektronikkedja siktar på att pusha sin kundservice till en ny nivå

MediaMarktSaturn Retail Group har valt RELEX Solutions systemlösning för varupåfyllning och prognostisering. Med fler än 1 000 butiker under varumärkena MediaMarkt och Saturn, samt en årlig omsättning på över 210 miljarder kronor, är MediaMarktSaturn Europas största detaljhandlare inom hemelektronik.

MediaMarkt

MediaMarkt Saturn planerar att använda ett urval av RELEX lösningar i sin verksamhet.

Atul Bhardwaj, CEO på MediaMarktSaturn Technology kommenterar: ”Att optimera vår kategorihantering och varuförsörjning är ett av våra största strategiska initiativ. I det ingår också att bli mer teknologi-drivna inom de här områdena. RELEX systemlösning kommer möjliggöra för bättre prognostisering och planering så att vi skall kunna säkerställa bättre tillgänglighet för våra kunder.”

”Vi är stolta över att välkomna MediaMarktSaturn Group till RELEX-familjen,” säger RELEX Solutions CEO och medgrundare, Mikko Kärkkäinen. ”Vår avsikt är att fortsätta bygga vidare på vårt samarbete med företaget och stödja dem i deras förändringsresa, och att leverera en varuförsörjningslösning som de behöver för att fortsätta vara i framkanten av elektronikhandeln i Europa.”

MediaMarktSaturn Retail Group
MediaMarktSaturn Retail Group är Europas ledande företag inom konsumentelektronik och relaterad service. Företaget ser sig själv som en partner och kompanjon för konsumenter att navigera i den digitala världen med. MediamarktSaturn och dess portfolio av olika format och varumärkesflexibilitet tillgodoser behov hos olika konsumentgrupper. Bortsett från att fronta varumärkena MediaMarkt och Saturn, som tillsammans driver fler än 1 000 fysiska butiker med en e-handelsplattform, driver MediaMarketSaturn Group rena e-handlare så som iBood, samt den digitala underhållningsplattformen JUKE. Dessutom innehåller företagets portfölj deras egna varumärken PEAQ, KOENIC, ISY och ok. Majoriteten ägs av CECONOMY AG, och under 2017/18 genererade MediaMarktSaturn tillsammans med sina cirka 62 000 anställda, en total försäljning på ungefär 210 miljarder kronor.

Mer information: www.mediamarktsaturn.com