Läs PDF

Picadeli, med över 1 500 salladsbarer i Sverige, Finland och Danmark, väljer RELEX för lagerstyrning och varupåfyllning. RELEX kommer att stödja Picadelis snabba tillväxt och företagets vision om att alltid förse sina kunder med ett mångsidigt och tillgängligt sortiment av de mest färska råvarorna.

Picadeli erbjuder ett koncept för självplock av sallad till dagligvaruhandeln och servicehandeln, där kunden själv väljer innehåll och mängd. Eftersom att konceptet i grund och botten bygger på att erbjuda kunden färska råvaror och ett mångsidigt sortiment, sökte Picadeli en lösning för varupåfyllning och lagerstyrning som minimerar svinn, och möjliggör att det alltid finns rätt produkter i varje salladsbar. Tidigare hade Picadeli inget egentligt system som hanterade detta, allting skedde mer eller mindre manuellt.

Picadeli beslöt att börja samarbeta med RELEX för att effektivera processerna vid lagerstyrningen och garantera ett mer mångsidigt och färskt färdigmats alternativ. RELEX ger Picadeli stödet och flexibiliteten som behövs för att hantera ett mångsidigt sortiment där varorna alltid skall vara färska. Med RELEX får Picadeli också en lösning som växer tillsammans med företaget, något som är otroligt viktigt då de står inför en stark internationell tillväxt.

”Vi valde RELEX eftersom de presenterade en flexibel lösning som till stor del kan byggas kring vårt nuvarande koncept och det behov vi har idag samt kommer att ha i framtiden. Detta kombinerat med deras imponerande kunskap inom färskvaruhandeln gjorde att vi snabbt kände oss trygga och säkra med lösningen.” säger Ragnar Landin, VD på Picadeli.
Målet är att tillsammans med RELEX styra Picadelis lager och skapa automatiska beställningsförslag för varupåfyllningen till alla försäljningsenheter.

”Vi är otroligt glada över samarbetet, det här är ett av de roligaste projekten vi har varit med om,” säger Mikael Wiklund, försäljningschef på RELEX. ”Dels då Picadeli har ett unikt och mycket framgångsrikt koncept som vi nu får utveckla framåt, och dels för att vi får en kund med så pass många butiker.”

Om Picadeli

Picadeli erbjuder ett koncept för självplock av sallad till dagligvaruhandeln och servicehandeln där kunden själv väljer innehåll och mängd. Picadeli erbjuder ett helhetskoncept med ett brett urval av produkter, salladsdiskar, marknadskampanjer och löpande support/uppföljning till butik.

Bolaget startades 2009. Idag är Picadeli närmare 70 anställda och konceptet finns i över 1 500 butiker runt om i Sverige, Finland och Danmark.