Läs PDF

Det globala riskkapitalbolaget Summit Partners backar upp Europas snabbaste växande utvecklare av system för styrning och planering av leveranskedjan då de expanderar till Nordamerika

RELEX Solutions har tagit en €20M minoritetsinvestering från det globala riskkapitalbolaget Summit Partners. Investeringen kommer att stöda teknologiföretagets fortsatta internationella tillväxt med fokus på expansion till den Nordamerikanska marknaden som sker senare i år. RELEX grundare Mikko Kärkkäinen, Johanna Småros och Michael Falck, är fortsättningsvis en del av företagsledningen och håller kvar majoritetsinnehavet i företaget.

RELEX innovativa teknologi erbjuder detaljhandeln, grossister och tillverkare SCM-lösningar för att automatisera och optimera leveranskedjan, minska svinnet och lagernivåerna, samt öka tillgängligheten. Genom att utnyttja den extremt kraftfulla minnesbaserade beräkningsteknologin kan systemet genomföra avancerade kalkyler över 100 gånger snabbare än traditionella system. Teknologin ger företag omedelbar tillgång till noggrannare efterfrågeprognoser och analyser. Detta i kombination med systemets unika konfigurationsmöjligheter levererar en helt ny nivå av prestanda och flexibilitet i planering och styrning av leveranskedjan. RELEX har redan vunnit förtroendet hos flera av Europas största detaljhandlare tack vare systemets simpla implementering och den snabba avkastningen på investeringen.

Summit Partners är baserade i både USA och Europa, och har en bred erfarenhet av att stöda internationell tillväxt hos banbrytande företag. Investeringen är Summit Partners första i Finland och den första som RELEX godkänt. RELEX har kunder i 17 länder runt om i Europa och Afrika, och har hittills haft en organisk tillväxt sedan 2005.

“Vi söker efter företag med potential att bli globala ledare inom sin bransch,” säger Summit Partners London baserade VD Han Sikkens, som nu sitter i RELEX styrelse. ”RELEX erbjuder enastående teknologi och uppnår imponerande resultat; lösningen är snabb att implementera, genererar snabb avkastning på investeringen till kunder, och leds av en begåvad ledningsgrupp vars värderingar och tillväxtstrategi vi stöder till fullo.”

”Vi intervjuade ett brett urval RELEX kunder och var imponerade av de exceptionellt positiva kommentarer om RELEX personal, hantering av projektgenomförande och långsiktiga engagemang för kundens framgång”, tillade Steffan Peyer, Vice President på Summit Partners, som också sitter i RELEX styrelsen tillsammans med Summit Partners Vice President Antony Clavel.

“Grunden för vår framgång bygger på att alltid lägga kunden först, erbjuda ett partnerskap som grundar sig på transparens och ärlighet samt ständigt utveckla våra lösningar så att våra kunder alltid kan använda de allra senaste verktygen på marknaden. Vi är övertygade om att detaljhandeln, grossister och tillverkare också i Nordamerika kommer att välkomna oss på samma sätt som kunderna i Europa,” säger Mikko Kärkkäinen, VD för RELEX koncernen. ”Summit är en perfekt partner för oss, både kulturellt och strategiskt, speciellt nu då vi växer globalt. Vi delar visionen om att göra RELEX till en global lösning för leveranskedjans styrning och planering.”

För mer information:

RELEX Solutions
Alexandra Sevelius
Marketing and Communications Manager Scandinavia
Telefon: +358 456 744 949
Epost: alexandra.sevelius@relexsolutions.com

Om Summit Partners

Summit Partners, grundat 1984, är ett riskkapitalbolag med fokus på tillväxtföretag som för tillfället investerar mer än $6,5 miljarder i kapital eller fasta intäkter. Summit har investerat i mer än 400 företag inom teknologi- och hälsovårdsbranschen samt flera andra växande sektorer. Företagen som Summit investerat i har slutfört mer än 135 offentliga emissioner och mer än 150 företag har blivit uppköpta genom strategiska fusioner och försäljningar. Bland företag som Summit finansierar finns flera noterbara teknologiföretag, bland annat Avast, Belkin, Flow Traders, Hyperion Solutions, Infor, McAfee, NetWitness, Postini, RiskIQ, SafeBoot, Sybari Software, Uber och WebEx. Summit investerar i företag runt om i världen och har kontor i Nordamerika och Europa. För mera information, besök http://www.summitpartners.com eller följ dem på Twitter @SummitPartners.