Läs PDF

RELEX konstaterar att tillväxten på 2015 % kan tillskrivas företagets förmåga att hjälpa sina kunder att spara pengar i svåra tider.

Helsingfors, Finland, 2 december 2011 – RELEX, Nordens ledande leverantör av lösningar för prognostisering och varupåfyllning, meddelade idag att företaget placerat sig på plats 66 i Deloitte Technology Fast 500 EMEA 2011, en lista över de 500 snabbast växande teknologiföretagen i EMEA-området (Europa, Mellanöstern och Afrika). Rankinglistan baseras på företagens genomsnittliga tillväxt under en femårsperiod. RELEX omsättning ökade med 2015 % under denna period.

Mikko Kärkkäinen, vd för RELEX, ser företagets kunniga team och en snabbt växande grupp nöjda kunder som de viktigaste faktorerna bakom den kraftiga tillväxten. ”RELEX starka anseende bygger på att vi hjälper våra kunder att bli effektivare och därigenom även lönsammare. De kontinuerliga SaaS-intäkterna från våra nöjda kunder har lagt en stabil grund för en fortsatt lönsam tillväxt” säger Kärkkäinen.

”Kunder inom en rad olika branscher, från byggvaruhandel till konsumentelektronik, har snabbt kunnat öka lageromsättningen, höja servicegraden och öka sina marginaler. Det viktigaste beviset för detta är djungeltrumman – våra kunder rekommenderar oss varmt.”

”En placering i Deloitte Technology Fast 500 är berömlig i dagens starkt konkurrerade teknologibransch” säger David Halstead, Deloitte Storbritannien, ansvarig partner för Deloitte Technology Fast 500 EMEA-programmet. ”Vi gratulerar RELEX till deras placering bland de 500 snabbast växande teknologiföretagen i regionen.”

”RELEX och de övriga företagen i 2011 års Technology Fast 500 spurtade framåt i en utmanande ekonomisk miljö och har uppnått en exceptionell tillväxt” säger David Halstead, Deloitte Storbritannien, och ansvarig partner för Deloitte Technology Fast 500 EMEA-programmet.” Vi lyfter på hatten för RELEX för denna imponerande prestation.”

Förutom en placering i Deloitte Technology Fast 500 EMEA, ligger RELEX på 4:e plats i finska Deloitte Technology Fast 50, som är en lista över de 50 snabbast växande teknologiföretagen i Finland.

Urvalskriterier för Deloitte Technology Fast 500 EMEA

Technology Fast 500-listan är en sammanställning av de olika Deloitte EMEA Technology Fast 50-programmen, nomineringar som lämnats direkt till Technology Fast 500, samt analys av företagsdatabaser. För att kvalificera sig till Technology Fast 500 måste företagen ha haft en omsättning på minst €50 000 under basåret och en omsättning på minst €800 000 under det innevarande året.

Företagen ska även vara offentliga eller privata företag med huvudkontor i EMEA-området och de måste vara ”teknologiföretag”, definierat som företag som utvecklar eller äger egenutvecklad teknologi vilken utgör en väsentlig andel av företagets nettoomsättning; eller tillverkar teknologirelaterade produkter; eller ägnar en stor andel av sina resurser till forskning och utveckling av teknologi. Användning av andra företags teknologi på ett unikt sätt uppfyller inte kraven.

PR-kontakt

Marika Pirhonen
RELEX
+358 504331003
marika.pirhonen@relex.fi

Om RELEX
RELEX levererar systemlösningar för automatisering och optimering av prognostisering och varupåfyllning för stora och medelstora företag inom detaljhandeln. Dessa lösningar används för prognostisera efterfrågan av miljoner av artiklar och för att automatisera varupåfyllningen till hundratals butiker och tiotals centrallager. Materialflöden värda flera miljarder euro styrs med hjälp av våra lösningar. Våra kunder omfattar ledande aktörer inom dagligvaru- och specialvaruhandeln, grossister, välkända tillverkare av konsumentvaror samt reservdelsföretag.

RELEX teknologi bygger på den senaste akademiska forskningen. Med hjälp av RELEX programvara och experttjänster har våra kunder kunnat förbättra 1) servicegraden i sina lager och butiker, 2) lageromsättningshastigheten och 3) kostnadseffektiviteten för varupåfyllning både i lager och i butiker. Våra lösningar har lett till inbesparingar om upp till 3-5 % av kundernas omsättning.

RELEX har varit ett snabbt växande och lönsamt företag ända sedan starten år 2005 och sysselsätter idag 33 anställda. Företaget är privatägt och har sitt huvudkontor i Helsingfors, Finland. www.relexsolutions.se