Tid: Onsdagen 22/04/2015 kl. 12.00 – 18.30
Plats: 7A Odenplan, Norrtullsgatan 6, Stockholm

Dags för RELEX fjärde SCM-seminarium, denna gång är vi återigen i Stockholm!
RELEX SCM-seminarium samlar experter och beslutsfattare inom handel och logistik för en eftermiddag av högklassiga presentationer, intressanta diskussioner och avslappnat nätverkande.

I år kommer vi bland annat att få ta del av två högintressanta case-presentationer:

  • Andrew Rafferty beskriver hur den brittiska dagligvaruhandelskedjan Booths utnyttjar den senaste teknologin inom SCM för att uppnå en hög tillgänglighet och effektivitet. Fokus ligger på effektiv försörjning av färskvaror, kampanjstyrning, samt hur vädret kan tas i beaktande i styrning av leveranskedjan.
  • Robin Eriksson från Karl Hedin Bygghandel presenterar hur den framgångsrika implementeringen av RELEX för automatisk varupåfyllning till anläggningarna gick till och berättar om hur man gått till väga för att skapa entusiasm och intresse hos anläggningarna.

Elina Heed och Marie Mourad belyser hur väderprognoser skapas samt vilka väderdata och -prognoser som finns tillgängliga för företag. Robert Fredholm berättar om hur vädret inverkar på konsumenternas köpbeteende samt hur väderdata kan utnyttjas i varuförsörjningen.

Johanna Småros talar om senaste nytt inom SCM och berättar bland annat om hur scenarioplanering kan utnyttjas för kapacitetsplanering i leveranskedjan.

Dessutom presenterar RELEX Supply Chain Award vinnarna Richard Lämsä och Sebastian Mattsson från Lunds Universitet deras examensarbete ”Undersökning av inköp i detaljhandelsföretag – Att förstå effekterna av ett centrallager”.