Läs PDF

Genom förvärvet av Galleria utvidgar RELEX sitt utbud av lösningar för detaljhandeln, ända från planering och styrning av leveranskedjan, till optimering av sortimentet och hyllutrymme (assortment & space).

RELEX Solutions, Europas snabbast växande utvecklare av SCM-lösningar, meddelar idag om förvärvet av Galleria Retail Technology Solutions. Galleria, med huvudkontor i Storbritannien, är en ledande utvecklare av lösningar för kategoriplanering, automatisering och optimering inom detaljhandeln. Den kombinerade kunskapen i organisationernas verksamhetsområden stöder RELEX vision om att skapa en världsledande integrerad lösning för att optimera planeringen i detaljhandeln. Förvärvet stärker dessutom RELEX ställning i det befintliga försäljnings- och leveransnätverket i Nordamerika och APAC-området. Galleria medför flera ledande globala detaljhandelsföretag till den redan breda kundbasen som nu bland annat inkluderar AO.com, Morrisons, PARKnSHOP, Rossmann och Safeway.

Galleria Retail Technology Solutions

I september 2015 erhöll RELEX en €20M minoritetsinvestering från det globala riskkapitalbolaget Summit Partners för att stöda den fortsatta internationella tillväxten med fokus på expansion till den Nordamerikanska marknaden. RELEX är den första leverantören av SCM-lösningar att erbjuda minnesbaserad beräkningsteknologi till detaljhandlare, grossister och tillverkare. Företagets vision om att bli en global ledare inom integrerade lösningar för detaljhandelns och leveranskedjans planering, förstärks ytterligare genom förvärvet av Gallerias konkurrenskraftiga lösning för planering av butikskluster, sortiment och hyllutrymme. Tillsammans kan RELEX och Galleria erbjuda en integrerad plattform för detaljhandeln, med den nyaste teknologin, för att hantera och optimera lagret från leverantörsnivå till försäljningspunkter, och från automatisk varupåfyllning till planogram.

Mikko Kärkkäinen, Group CEO för RELEX, kommenterar: “Vi är mycket glada över att kunna meddela att Galleria är en del av RELEX. Det finns mycket synergi mellan de båda lösningarna. Precis som RELEX är Galleria dedikerade att stötta sina kunder till att nå sina mål, som ökad försäljning, högre marginaler, sänkta lagernivåer, minskat svinn och ökad tillgänglighet.”

“Vi delar samma värderingar och målsättningar om att alltid lägga kunden i fokus. Samarbetet för naturligtvis med sig en teknisk och geografisk tillökning till vår bredare vision om en integrerad lösning för detaljhandeln, men de delade värderingarna och målsättningarna betyder framför allt att våra företagskulturer passar mycket bra ihop.”

Integrationen av RELEX lösning för planering och styrning av leveranskedjan, och Gallerias kundfokuserade lösning för skapande av butikskluster, automatiska sortiment, planering av hyllutrymmen och planogram, har redan inletts preliminärt hos detaljhandlare som använder båda lösningarna. Arbetet kommer att fortsätta under de kommande månaderna. Tillsammans kommer lösningarna erbjuda kunderna enorm flexibilitet och kraft för planering inom detaljhandeln.

Kärkkäinen fortsätter: “Jag ser verkligen fram emot möjligheten vi har att förena alla aspekter inom detaljhandelns planering genom att ständigt analysera data i realtid, direkt från butiksgolvet och hela vägen genom leveranskedjan. Genom att kombinera butikssortiment och utrymmesallokering med kontinuerlig information om hur man planerat ställa ut och presentera varje enskild produkt i butikerna, kan detaljhandlare få bättre förståelse för efterfrågan och skapa noggrannare prognoser. Genom den ökade insynen, har vi nu möjligheten att hjälpa våra kunder uppnå betydligt större mervärde.”

Ian Duncan-Lewis, VD för Galleria, kommenterar: ”Vi ser fram emot att bli en del av RELEX gruppen och att spela en viktig roll i utvecklingen av en integrerad lösning för detaljhandelns planering. RELEX grundare har utan tvekan en klar vision om hur leveranskedjan och planeringsprocessen hos detaljhandlare kan förbättras, genom den senaste generationen av innovativ teknologi.”

Om Galleria RTS

Galleria är den ledande utvecklaren av heltäckande lösningar för kategoriplanering samt automatisering och optimering inom detaljhandeln. Galleria erbjuder också konsulteringstjänster.

Galleria erbjuder ett omfattande kundbaserat produktutbud för insiktsanalysering, skapandet av bustikskluster, automatisering och optimering av sortiment och hyllplanering. Lösningarna baserar sig på detaljerade verktyg för analysering och rapportering och är uppbygga för att möta behovet hos både detaljhandlare och CPG-leverantörer.

Som ett resultat av lösningarna kan flera betydande fördelar uppnås såsom ökad försäljning, högre marginaler, minskat svinn och högre lageromsättning.

Företag kan arbeta med Gallerias flexibla lösningar genom datorapplikationer, molnbaserade tjänster och integrerade lösningar eller direkt genom konsultation. Galleria jobbar med flera världsledande detaljhandlare och tillverkare, inkluderat A&P, Coop Danmark, East of England Coop, Giant Eagle, Maxima, M.Video, Morrisons, One Stop, PARKnSHOP, Safeway, Unilever och Woolworths.

Läs mera: http://www.galleria-rts.com/