RELEX Solutions har i samarbete med Booths, Storbritanniens ledande regionala livsmedelskedja, vunnit den prestigefulla utmärkelsen ´IT Team of the Year´, vilket meddelades i samband med BT Retail Week Tech and Ecomm Awards-prisgala som ägde rum den 10/6 på Hilton Park Lane i London.

RELEX och Booths gemensamma projekt hade som mål att utveckla Booths leveranskedja och minska svinnet. Utmärkelsen är ett erkännande för de imponerande resultat som uppnåtts genom smidigt samarbete, tydliga gemensamma mål och parternas kombinerade kunskap och förståelse av RELEX teknologi, Booths verksamhet och de utmaningar som kännetecknar dagligvaruhandelns leveranskedja. Utmärkelsen ´IT Team of the Year´ lyfter fram den IT-avdelning, som haft störst inverkan på företagets affärsverksamhet. RELEX och Booths införde tillsammans RELEX innovativa SCM-lösning i Booths alla butiker och kompletta sortiment på endast 6 månader med bland annat en minskning av svinnet med 10-20 % som resultat. Kunderna erbjuds nu färskare varor med längre bäst-före datum, bättre tillgänglighet, mer spännande kampanjer och en personal som kan lägga fullt fokus på bästa möjliga kundservice.

Prisgalan ägde rum på Hilton Park Lane i London och förde samman nästan 600 personer från de ledande bolagen i branschen för att nätverka och fira de mest prestigefyllda utmärkelserna för detaljhandlare inom IT och e-handel.

Årets evenemang var det största hittills med 75 % flera bidrag än ifjol. Kvaliteten på de inspirerande bidrag som nominerats var enastående; ett bevis på att teknologi och e-handel verkligen leder utvecklingen inom dagens detaljhandel.

Tommi Ylinen, VD för RELEX i Storbritannien kommenterar utmärkelsen: ”Det är en ära att bli uppmärksammad för vårt samarbete med Booths med en så prestigefylld utmärkelse och i så tuff konkurrens. Vi vill gratulera Booths för att ha sett fördelarna med att utbyta kunskap och erfarenheter, och för deras sätt att samarbeta för att uppnå bästa resultat. Att även utomstående sätter ett så stort värde på det innovativa arbete som gjorts, uppmuntrar hela teamet att fortsätta jobba för ännu bättre resultat och fortsatt utveckling.”