RELEX har upplevt en kraftig tillväxt sedan företaget grundades i Helsingfors 2005. Kontoret i Stockholm som öppnades år 2011 var RELEX första internationella kontor och expansionen i Norden fortsatte år 2014 då kontoret i Norge öppnades. Tillväxten och den fortsatta expansionen är ett tecken på RELEX växande kundbas och goda rykte på marknaden som vuxit fram genom marknadens behov av lösningar för prognoser av efterfrågan och automatisk varupåfyllning.

RELEX har under hösten öppnat sitt fjärde kontor i Norden genom att välkomna Keld Bograd som försäljningschef i Danmark. Bograd har en bred bakgrund inom Supply Chain Management och affärssystem, och har under de senaste 15 åren jobbat inom några av de främsta företagen på marknaden.

“Jag är övertygad om att danska företag behöver lösningar som RELEX,” säger Keld Bograd, som haft fullt upp med att etablera kontoret i Köpenhamn. ”RELEX är ett företag som tagit SCM-lösningar till en helt ny nivå och jag ser framemot att introducera lösningen till den danska marknaden”.

Samtidigt som Bograd öppnar marknaden i Danmark, har RELEX utsett en ny landschef för verksamheten i Sverige. Christian Brunberg, som fungerat som Senior Advisor på RELEX sedan tidigare i år, har under sina 25 år inom Supply Chain Management jobbat inom flera ledande teknologiföretag och tar nu över kontoret i Stockholm.

RELEX kontor i Oslo har också uppnått en milstolpe i företagets historia då de firade sitt 1-års jubileum. Jubileet firades i form av ett seminarium i Oslo som ägde rum i oktober tidigare i år. Mer än 70 experter inom handel och varuförsörjning deltog under dagen som gick under temat ”Next Generation Supply Chains – Integrated SCM in practice”. Fred Graham har varit med sedan kontoret i Oslo grundades och har nu också tagit över som landschef i Norge.

“Att välkomna nya kollegor som Keld och Christian, och kunna bygga på de redan breda erfarenheterna från kollegor som Fred, är ett tecken på att RELEX står för både expertis och teknologi,” säger RELEX grundare Johanna Småros. “Vi erbjuder inte bara världens mest kraftfulla lösning för leveranskedjans planering och styrning; vi lägger också in vår expertis och forskning direkt i systemen. Vi använder vår kunskap under implementeringen av lösningarna, och förstärker både vår och kundernas kunskap genom våra samarbeten.”

Brunberg ser framemot utmaningen att sprida kunskapen om hur effektiv prognostisering och automatisk varupåfyllning kan stärka verksamheter. ”I Sverige har vi nyligen välkomnat Konsum Värmland och Akademibokhandeln som en del av den stora RELEX familjen,” säger han. ”Vi kommer att se fina resultat med dem på samma sätt som vi gjort med vår redan breda bas av långvariga referenskunder. Jag tror vi har ett fint utgångsläge för att positionera oss som det grundläggande SCM-systemet runtom hela Norden.”

Läs om den internationella expansionen här.