Nordens ledande återförsäljare av foto- och videoprodukter vill optimera sitt sortiment, sin tillgänglighet och förbättra kundnöjdheten.

Med hjälp av RELEXs expertis och teknologi inom detaljhandelsplanering vill Scandinavian Photo förverkliga sin vision om framtida framgångar på marknaden.

Scandinavian Photo grundades år 1982 och är den självklara återförsäljaren för yrkesverksamma och entusiaster inom foto och video över hela Norden. Med butiker i Sverige och Norge, samt en e-handelskanal som även förser Danmark och Finland, hanterar Scandinavian Photo ca 30 000 produktplatser varav många inom kategorin för exklusiva produkter.

Scandinavian Photo

Trots att Scandinavian Photo redan har en centraliserad varuförsörjning, gör de all orderläggning manuellt. Med den nya systemlösningen från RELEX kommer en stor del av planeringsprocesserna att automatiseras vilket kommer att utveckla arbetet med företagets varuförsörjningskedja.

Automatiseringen betyder också att Scandinavian Photo nu kan driva ett mer proaktivt arbete genom att använda systemets prognoser för bättre framtidsplanering, istället för att reagera på situationer allt eftersom de uppstår. Systemet möjliggör också för en mer transparant varuförsörjning som skall hjälpa företaget att bryta ner silos mellan olika avdelningar för att ge dem mer kontroll över processerna.

”Det primära målet är att bygga en mer effektiv varuförsörjningskedja, säkerställa att vi har vad kunderna efterfrågar på lager, när de vill ha det och till rätt pris,” säger Daniel Hjelm, CPO på Scandinavian Photo. ”Vi ville kunna planera framåt och för att göra det krävs det att man har noggranna prognoser. RELEX kommer att ge oss verktygen vi behöver för att säkerställa att vår varuförsörjning är framtidssäkrad och att den stöttar vår tillväxt.”

Projektet startade i mars och systemet förväntas gå live i slutet av sommaren, med full utrullning i höst.

”Det här är precis den typ av komplext upplägg inom varuförsörjning, i vilken både butiker och e-handel försörjs av en distributionscentral, där kunden antas se resultat väldigt snabbt,” säger Robin Bhola, Senior Solution Expert på RELEX. ”Scandinavian Photo har tydliga ambitioner om tillväxt och att bli mer lönsamma, men vill göra det utan att det ska påverka kundnöjdheten – ett av deras viktigaste fokusområden.”

”RELEX har en framgångsrik historia av lyckade samarbeten inom detaljhandeln och vi ser fram emot att visa Scandinavian Photo vad vi tillsammans kan uppnå.”

Om Scandinavian Photo
Scandinavian Photo är Nordens ledande återförsäljare av foto- och videoprodukter. Företagets försäljning görs i dagsläget i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Scandinavian Photos strategi är att kombinera e-handel med en mötesplats i form av fysiska butiker i de större städerna. Scandinavian Photos fokus är bred kunskap, hög servicenivå och ett brett produktsortiment till rätt pris.

Mer information: www.scandinavianphoto.se