Hudvårdskliniken Skincity har valt RELEX för att förbättra sin kundservice, minska lagret och frigöra kapital för affärsutveckling.

Skincity, som grundades 2011, inriktar sig på att erbjuda professionella hudvårdsprodukter och kundsupport direkt från hudterapeuter, med målet att positionera sig som den främsta hudvårdskliniken på marknaden. E-handlaren, som blev en del av Axel Johnsongruppen förra året, erbjuder närmare 6 700 olika produkter.

Skincity store

Innan samarbetet med RELEX, förlitade sig Skincity på sitt affärssystem för att hantera lagret. Hudvårdskliniken insåg dock snabbt att den snabba tillväxten behövde stöd av en expertlösning specialiserad på prognostisering och varupåfyllning. Skincity blev rekommenderad RELEX av kontakter inom skönhetsbranschen.

Det nya systemet kommer att öppna upp för en rad nya möjligheter som Skincity inte haft möjlighet till tidigare, bland annat långsiktiga prognoser (+12 månader framåt) samt prognoser för både kampanjer och produktlanseringar.

”Vår affärsverksamhet baserar sig på att leverera den bästa möjliga servicen och de bästa produkterna på marknaden,” säger Skincitys Supply Chain Manager, Ylva Pagmén. ”Våra kunder förväntar sig att vi levererar det vi lovat, och vårt mål är att säkerställa att när vi hjälper kunden att välja de produkter som passar dem bäst, så ska de produkterna alltid finnas på lager.”

“Vi ville ha en expert inom prognostisering och varupåfyllning, och vi tror att RELEXs expertis och teknologi är precis vad vi är ute efter.”

”RELEX har arbetat med ett flertal företag, inom både skönhetsindustrin och e-handeln,” säger Mikael Wiklund, Sales Manager på RELEX. ”Vi är stolta över att kunna stötta Skincity i deras tillväxt och i att uppnå deras mål.”

”Vi är stolta över vår molnbaserade lösning, som kombinerar den allra senaste teknologin och djup expertis inom detaljhandelns planering,” säger Mia Lindh, Projektledare på RELEX. ”Vi är säkra på att vi kan nå de mål vi lagt upp och kommer att arbeta tätt ihop med Skincitys team för att säkerställa den högsta möjliga kundnöjdheten, samtidigt som lagernivån hålls låg.”

Om Skincity
Skincity är en hudvårdsklinik online som erbjuder ett finslipat sortiment av professionell hudvård och hudvårdande makeup. Deras unika koncept återfinns i detaljerna. Alltid avancerad hudvård i sortimentet, unika hudtest med hudanalys, varsamt inslagna paket och prover vid varje beställning ger kunden lika bra service som vid ett besök på klinik. Skincity är dessutom väldigt stolta över sin duktiga kundsupport med enbart auktoriserade hudterapeuter.

Mer information: www.skincity.se