Läs PDF

Sydafrikas ledande e-handlare takealot.com hanterar den snabba tillväxten med RELEX lösning för planering och styrning av leveranskedjan.

takealot.com blir det första företaget i Afrika att samarbeta med RELEX Solutions, leverantör av världens mest kraftfulla system för planering och styrning av leveranskedjan.

takealot.com upplever en exponentiell tillväxt och valde därför RELEX lösning för att bygga upp ett mera strukturerat arbetssätt kring prognoser och inköp.

takealot.com utnyttjar RELEX systemstöd för prognostisering av efterfrågan, varupåfyllning och lageroptimering, optimering av lagerfört sortiment samt analys och uppföljning av kampanjer. Systemet utgör en dynamisk verktygslåda för produktcheferna och har klart minskat den tid de behöver lägga ned på rutinartad orderläggning så att de istället kan utnyttja tiden på uppgifter som verkligen kräver deras expertis.

Didi Francis, Head of Retail på takealot.com, kommenterar resultaten hittills “Vi var imponerade av hur snabbt vi kunde se effekterna av införandet av RELEX system, bland annat i form av effektivare orderläggning och avvikelsehantering. Att arbeta med RELEX team har varit ett nöje. De är flexibla och kan anpassa sig till de utmaningar som är unika för e-handeln. RELEX lyckades också leverera en lösning som klarar av både vårt extremt breda produktsortiment och vår snabba tillväxt.”

“Vi var imponerade av hur snabbt vi kunde se effekterna av införandet av RELEX system, bland annat i form av effektivare orderläggning och avvikelsehantering.”

takealot.com har som mål att vara den mest kundcentrerade e-handeln i Afrika genom att erbjuda sina kunder ett så brett produktsortimentet som möjligt. Centrallagren i Cape Town och Johannesburg har hand om distributionen av de 9 miljoner artiklar som ingår i produktkatalogen.

RELEX har nyligen lanserats i Sydafrika genom ett partnerskap med Argility, den ledande IT leverantören av tjänster och lösningar i regionen, för att lokalt kunna erbjuda detaljhandlare och grossister RELEX lösningar.