Världsledande teknologi för planering och styrning av leveranskedjan

Vi kombinerar banbrytande teknologi med djup SCM-expertis. Upplev ett verktyg som utvecklar din verksamhet och automatiserar din leveranskedja, helt enligt dina egna behov.

Minuter istället för timmar

RELEX SCM-lösningar bygger på banbrytande, extremt kraftfull minnesbaserad beräkningsteknologi som genomför avancerade kalkyler fem gånger snabbare än den närmaste konkurrenten och 100 gånger snabbare än de kändaste SCM-systemen.

För att ge ett exempel, RELEX kan beräkna efterfrågeprognoser med 1 000 butiker och 1 000 000 artiklar för två år framåt på under 60 minuter. Den minnesbaserade beräkningsteknologin ger dig otroliga fördelar genom att inte föra data in och ut från hårddisken. Istället finns all data i aktivt minne.

Enkel och flexibel automatisering av leveranskedjan

Våra verktyg gör det möjligt för dig att automatisera din expertis. Du kan bland annat skapa rutiner för efterfrågeprognoser genom att identifiera externa händelser, så som säsongsbyten, kampanjer, trender eller väder. Du kan bygga upp automatiska inköpsprocesser som inte enbart sparar tid utan också förbättrar noggrannheten och resultaten.

Äntligen har du tid att fokusera på det som verkligen värdefullt – att utveckla dina verksamhetsprocesser och hantera undantagssituationer som har en stor inverkan på sista raden. Du kan lätt ändra på logiken själv, utan någon kodning.

Case Plantasjen

Plantasjen är Nordens största trädgårdskedja och en etablerad RELEX-kund. Med sina 110 butiker och en årlig omsättning på cirka €433 miljoner är företaget marknadsledande i Norge, Sverige och Finland.

Resultat

12 %

ökning i hylltillgänglighet

32%

minskning i butikernas lager

8%

ökning i försäljningen

  • Betydande effektivisering av butikspåfyllningen; tidsbesparingen i butikerna motsvarar ungefär 10 heltidstjänster
  • Noggrannare fördelningar inför säsong, ökad reaktionsförmåga på lokal efterfrågan under säsongen och effektivare säsongsavslut; ökade intäkter
  • Inköp till centrallagret fullständigt integrerat med butikspåfyllningen

Läs hela caset

Avancerade beräkningar och flexibel analys

Hemligheten bakom RELEX är vår egenutvecklade kolumnbaserade databas. Databasen är optimerad för planering och styrning av leveranskedjan och designad för extrem prestanda. Varje beräkning kan göras på minsta möjliga skala (produktnivå). Det här betyder att du kan granska och analysera data i realtid på vilken nivå som helst; per butik, region, produktgrupp, artikel, bäst före-datum, väder och händelse. Vår teknologi är framtidssäker. När din verksamhet expanderar eller tar in nya dataströmmar, kommer vår lösning att enkelt anpassas till förändringen.

Med utgångspunkt i omfattande forskning och gedigen erfarenhet

Vårt team har en gedigen akademisk bakgrund inom planering och styrning av leveranskedjan. Ända sedan RELEX grundades har vi byggt på våra kunskaper genom att arbeta med ledande företag i ett tiotal länder. Dessa samarbeten har gett insikter som implementerats i vår lösning, och nu finns den även till ditt förfogande.

Vi vet att det inte bara handlar om teknologi

Trots att vi erbjuder våra kunder de bästa lösningarna, vet vi att det är människorna och processerna som står för de riktiga skillnaderna. Se hur RELEX enkelt formas enligt de specifika behoven för just din leveranskedja, hur komplex den än må vara.
Läs mer om RELEX anpassningsförmåga