Dipoli-talo, Espoo. Torstai 13.3.2014 klo 8.30 - 16.00

Aalto PRO järjestää ajankohtaisen kurssin aiheesta menekin ennustaminen torstaina 13.3. 2014. Koulutuspäivän vetävät Michael Falck ja Jukka Uskonen RELEXiltä, sekä Mikko Sorsa Replendolta.

Onnistunut myynnin ennustaminen vaikuttaa positiivisesti asiakkaiden palvelukokemukseen ja yrityksen talouteen. Ennustaminen on oleellinen osa laadukasta myynnin suunnittelua ja se luo edellytykset kannattavalle toiminnalle. Jos tuotevalikoima on laaja tai muuttuu nopeasti, tai kysyntään vaikuttavia erikoistilanteita on paljon, hyvän ennustettavuuden saavuttaminen on haasteellista, mutta silti helpompaa kuin moni kuvittelee.

Valmistavissa yrityksissä menekkiennusteet ohjaavat hankintaa, tuotantoa, varastoja ja kapasiteettia. Siksi niiden tulee antaa luotettavaa ja oikeellista tietoa tulevaisuudesta.

Ennustetarkkuuden nostaminen voi tarkoittaa, että ennusteita pohditaan enemmän, niitä päivitetään tiheämmin ja ennusteita tehdään tarkemmalla tasolla ja pidemmälle tulevaisuuteen kuin aikaisemmin. Miten ennustaa järkevästi tuhlaamatta resursseja?

Aalto PRO on yhdessä RELEXin kanssa tuottanut aiheesta tehokurssin. Päivään sisältyy sopivassa suhteessa teoriaa, ryhmätöitä ja käytännön esimerkkejä.

 

Koulutuksessa opit:

  • miten ennusteita käytetään
  • kuinka ennusteisiin liittyvän epävarmuuden kanssa voidaan toimia
  • miten laskennalliset mallit tehostavat ennustamista
  • kuinka ennustaminen linkitetään myynnin suunnitteluun
  • miten erikoistilanteiden ennustamista voidaan tukea

 

Kenelle:
Koulutus on suunniteltu menekin ennustamisesta ja suunnittelusta vastaavien henkilöiden tarpeisiin erityisesti vähittäis- ja tukkukaupan alalle sekä FMCG-teollisuuteen (Fast-Moving Consumer Goods). Kohderyhmään kuuluvat esimerkiksi myyntijohtajat, myyntipäälliköt, suunnittelupäälliköt, tarvesuunnittelijat ja kysynnänsuunnittelijat. Koulutuksesta hyötyvät myös muut henkilöt, joiden tehtävien kannalta onnistunut menekin ennustaminen on ensiarvoisen tärkeää.

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen Aalto Pron sivuilla >> 

Ohjelma:

8.30 – 9.00   Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00 – 9.15   Päivän avaus

9.15 – 10.00   Kysynnän ennustaminen valmistavassa yrityksessä:

Myynnin suunnittelun ja ennustamisen linkittäminen

10.00 – 10.45   Case: Ennusteiden hyödyntäminen toiminnanohjauksessa

Antti Puro Cloetta Suomi Oy:stä kertoo käytännön esimerkkien ja kokemusten kautta, miten kysyntäennusteet nivoutuvat osaksi valmistavan yrityksen toiminnanohjausta ja kuinka kokonaisuutta voidaan kehittää. Antti toimii Cloettan toimitusketjun hallinnasta vastaavana johtajana.

10.45 – 11.00   Tauko

11.00 – 11.30   Laskennalliset ennustemallit ja niiden hyödyntäminen

11.30 – 12.30   Case: Laskennallinen ennustaminen käytännössä

Mikko Sorsa Replendo Oy:stä käy läpi, miten laskennallisia ennusteita voidaan käytännössä hyödyntää erityisesti tukku- ja myymäläympäristöjen täydennystilaamisessa. Mikko on Replendo Oy:n perustaja ja palvelutoimituksista vastaava johtaja.

12.30 – 13.15   Lounas

13.15 – 14.00   Erikoistilanteiden hallinta ennustamisessa:

Kampanjat, tuoteuutuudet ja –lopetukset

14.00 – 14.15   Kahvitauko

14.15 – 15.30   Case: Ennuste- ja toimitusketjuyhteistyö kaupan alalla

Ruokakeskon Antti Lähde esittelee kaupan alan ennustamiseen liittyviä erityispiirteitä ja kaupan näkökulmaa ennusteyhteistyöhön sekä vaikutuksia toimitusketjun ohjaukseen. Antti vastaa Keskolla keskusvaraston täydennyksestä sekä toimitusketjun ohjauksesta.

15.30 – 16.00   Päivän yhteenveto ja kysymykset